ثبت بیش از هزار مورد لت‌وکوب زنان در کشور

خشونت‌های مبتنی بر جنسیت در برابر زنان عنوان نشست خبری است که امروز، از سوی شبکه‌ی زنان افغان در هرات برگزار شد. در این نشست، مسؤولان این شبکه از ثبت هزار و 501 مورد لت‌وکوب زنان در کشور در 9 ماه گذشته، ابراز نگرانی کردند.

این شبکه تحقیقی را با اشتراک 240 تن از زنان و مردان؛ انواع قضیه‌های خشونت بر زنان، ریشه‌های خشونت و چگونگی دسترسی زنان به عدالت را در هفت زون کشور مورد بررسی قرار داده است که نشان می‌دهد لت‌وکوب در صدر انواع خشونتی قرار دارد که بر زنان اعمال می‌شود.

مسؤولان شبکه‌ی زنان افغان می‌گویند که از میان موارد ثبت‌شده در دادستانی کل کشور، ولایت هرات با ثبت 303 مورد نوع “لت وکوب” خشونت، در جایگاه سوم قرار گرفته است.

حلیمه سلیمی، مسؤول شبکه‌ی زنان افغان از افزایش خشونت‌ها در برابر زنان ابراز نگرانی کرده اما می‌گوید که ناامنی‌ها، قتل‌های هدف‌مند و شیوع کووید-19 از دلالیلی اند که زنان کم‌تر برای ثبت‌ موارد خشونت‌ به نهاد‌های عدلی و قضایی روی آورده‌اند.

وی می‌افزاید بر اساس آماری که دادستانی کل داده است: «ولایت کابل با ثبت هشت‌صد و14 قضیه‌ و ولایت بلخ با ثبت چهارصد و20 قضیه، در جایگاه اول و دوم نوع “لت و کوب” خشونت در کشور قرار گرفته اند.»

خانم سلیمی می‌گوید در یک‌سال گذشته به دلیل شیوع کووید-19 و ناامنی‌ها، دسترسی زنان به عدالت کاهش یافته است.

در همین‌حال، برخی از فعالان حقوق زن، حکومت را در بررسی پرونده‌های خشونت در برابر زنان به بی‌توجهی متهم ساخته و می‌گویند که مسؤولان به قضیه‌های خشونت در برابر زنان کم‌تر رسیدگی می‌کنند.

فرشته یعقوبی، فعال حقوق زن می‌گوید، مسؤولان باید پروند‌های خشونت در برابر زنان را بیشتر مورد بررسی قرار دهند تا خشونت علیه زنان از جامعه ریشه‌کن شود.

وی می‌افزاید: «تجاوز جنسی، قتل، لت‌وکوب، تحقیر، آزار و اذیت، نکاح اجباری و دیگر جرایم، خشونت در برابر زنان است و عدم توجه حکومت در این بخش سبب شده تا این جرایم افزایش پیدا کند.»

از سوی دیگر برخی از آگاهان مسایل حقوقی در هرات، ناامنی، عدم آگاهی و عدم دسترسی زنان شهرستان‌ها را به نهاد‌هی عدلی و قضایی از دلایل عمده‌ بر کاهش مراجعه‌کنندگان زن به این نهاد‌ها می‌دانند.

زهرا رحمانی، وکیل مدافع در هرات می‌گوید که در یک سال گذشته، زنان متضرر از خشونت کم‌تر برای حل قضیه‌های‌شان نزد آنان مراجعه‌ می‌کنند.

وی می‌افزاید: «شیوع کووید-19 یکی از عواملی است که خشونت‌ در برابر زنان را در محیط خانه افزایش داده است.»

خانم رحمانی هم‌چنان می‌گوید که زنان در شهرستان‌های دوردست به دلیل تهدید‌ طالبان برای حل قضیه‌های خشونت‌شان کم‌تر به نهاد‌های عدلی و قضایی مراجعه می‌کنند.

این درحالیست که چندی پیش اداره‌ی امور زنان هرات، از کاهش 15 درصد آمار خشونت زنان نسبت به سال گذشته در این ولایت، خبر داده است.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا