کارآفرینی برای زنان؛ رویای شبانه که واقعیت شد
در دو دههی پسین، زنان در افغانستان تلاش کرده اند که در تمام عرصهها اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حضور پررنگی داشته باشند، اکنون پنج درصد از تجارت کشور را زنان به پیش میبرند اما بازرگانان زن چگونه و با چه سرمایهای آغاز کردند؟ واکنش سنتها وعرف در برابر آنان چه بوده است؟ این زنان حمایت کی را با خود داشتند؟ برای پاسخ این پرسشها و پرسشهای مرتبط، خبرگزاری بانوان افغانستان با شبانه سینا، یکی از بازرگانان در هرات، گفتوگویی را ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: چه وقت وارد دنیا تجارت شدید؟
پاسخ: یک سال پیش، با گروهی از زنان تجارت کوچکی را با سرمایهی شخصی خود آغاز کردیم.
پرسش: در مورد نوعیت تجارت تان بگویید؟
پاسخ: ما در بخش طراحی و ساخت وسایل تزیینی فعالیت داریم و همچنان استیج محفلهای عروسی و حنابندان را نیز طراحی میکنیم.
پرسش: اشاره کردید که کار تان گروهی است، این گروه متشکل از چند نفر است؟
پاسخ: با راهاندازی این شرکت زمینهی کار برای بیست زن فراهم شده و توانسته اند درامدی خوبی داشته باشند.
پرسش: چه برنامهای برای پیشرفت تجارت تان دارید؟
پاسخ: روی افزایش سطح تولیدات کار میکنیم و همچنان برنامه دارم که در آینده اگر زمینه فراهم شد، محصولات شرکت خود را به نمایشگاههای بینالمللی به نمایش بگذارم و برای همه معرفی کنم.
پرسش: چه چالشها و فرصتهای در جریان این یک سال سد راه تان بوده؟
پاسخ: دراین مدت، دستآوردهای زیادی داشتیم. به علاوه اینکه سرمایهای ما چند برابر شده متفاوت بودن کار شهرت زیادی به گروه ما داده و هر روز به تعداد سفارشهای ما اضافه میشود در کنار این، چالشهای بازرگانان زن در کشور یکی دوتا نیست به طور نمونه یکی از بزرگتترین چالشهای که دارم این است که برای فروش محصولاتم نمیتوانم بازاریابی کنم و از شوهرم کمک میگیرم. تاکنون از سوی هیچ نهادی پشتیبانی و تشویق نشدم و نشان دهنده این است که حکومت و نهادهای که در راستای حمایت از زنان کار میکنند توجهی به پیشرفت زنان ندارند.
در پایان از کی چه میخواهید؟
از دولت میخواهم که توجه ویژهای به پیشرفت زنان بازرگان داشته باشد و در قسمت بازاریابی در داخل و خارج از کشور برنامههای روی دست گیرد.
ترتیب: نگینه بارکزی