وزارت امور زنان؛ از پالیسی‌سازی تا صلاحیت اجرایی

به اساس فرمان رئیس‌جمهوری اشرف‌غنی از مدتی به این‌سو، وزارت امور زنان در کنار پالیسی‌سازی، صلاحیت‌های تطبیق پالیسی و اجرایی را نیز دارد. مسؤولان در اداره‌‌های امور زنان، به این باور اند که با افزایش صلاحیت‌های شان می‌توانند بهتر از گذشته برای بهبود وضعیت زنان کار کنند.

این وزارت از آغاز تاسیس‌اش در سال ۱۳۸۰ به عنوان یک وزارت پالیسی‌ساز، نظارت‌کننده و هماهنگ‌کننده جهت بهبود وضعیت صحی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی زنان فعالیت داشت. اما پس از این، صلاحیت کاملی برای اجرای پالیسی‌ها را خواهد داشت.

سپوژمی وردک، معین پالیسی و مسلکی وزارت امور زنان می‌گوید که این وزارت برای ارزیابی کارکرد اش، از بیش از چهارهزار زن نظرسنجی کرده است و بر اساس این نظرسنجی، زنان خواهان افزایش صلاحیت‌های این اداره در بخش اجرایی شدند.

خانم وردک می‌افزاید: «به اساس این تصمیم یک معینیت توان‌مند‌ی اقتصادی را در وزارت ایجاد کردیم و در کنار آن، پروژه‌ی توان‌مند‌سازی اقتصادی زنان روستایی نیز زیر مجموعه‌ی وزارت امور زنان قرار گرفته است.»

وی هم‌چنان می‌گوید که این وزارت تایید طرح بهبود را از سوی رئیس‌جمهوری به‌دست آورده است که بر اساس آن، فعالیت‌های‌شان را در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی و سیاسی تطبیق خواهند کرد.

از سوی هم مسؤولان در اداره‌ی امور زنان، اضافه شدن صلاحیت اجرایی به وزارت امور زنان را گام موثر در راستای بهبود وضعیت زنان کشور می‌دانند.

انیسه سروری، رئیس اداره‌ی امور زنان در هرات می‌گوید که به اساس این فرمان قرار است چندین پروژه‌ی ملی در راستای خودکفایی اقتصادی و بهبود وضعیت زنان در سطح کشور، زیرمجموعه‌ی وزارت امور زنان قرار گیرد.

خانم سروری می‌افزاید: «این طرح کمک می‌کند تا با ایجاد پروژه‌های خودکفایی برای زنان بسیاری از قضیه‌های خشونت را نیز حل سازیم و در بخش حقوقی از آنان حمایت کنیم.»

وی هم‌چنان می‌گوید که آنان در گذشته پالیسی وضع می‌ساختند اما اکنون صلاحیت‌های زیادی در بخش تطبیق این پالیسی‌ها را دارند.

در همین‌حال راحله نادری، مسؤول اداره‌ی امور زنان ولایت بادغیس، افزایش صلاحیت‌های اداره‌ی امور زنان را از حالت پالیسی‌ساز به اجرایی، یک تغیییر مثبت در راستای بهبود وضعیت زنان در کشور عنوان می‌کند.

خانم نادری می‌گوید که آنان دادخواهی‌های زیادی را برای ایجاد این تغییر داشتند و پس ازاین صلاحیت‌های بیشتری در حل چالش‌های زنان خواهند داشت.

وی افزود: «ما تا به حال نتوانستیم در بخش پالیسی‌سازی و اجرایی نقش فعالی داشته باشیم و به همین دلیل دادخواهی کردیم تا فعالیت‌های ما جنبه‌ی اجرایی را به خود بگیرد.»

او هم‌چنان می‌گوید که پس از این، برنامه‌های مفیدتری را برای ارتقای سطح‌آگاهی و توان‌مندسازی زنان خواهند داشت.

از سوی دیگر، وزارت امور زنان از آغاز فعالیت‌هایش همواره مورد انتقاد شماری از مردم به ویژه فعالان حقوق زن بوده است.

شماری از فعالان حقوق زن با ابراز خوشنودی از تصویب این طرح، می‌گویند که وزارت امور زنان تاکنون صلاحیت کامل و جدی برای حل چالش‌های زنان در کشور نداشته است.

حلیمه سلیمی، فعال حقوق زن می‌گوید، این تغییر مثبت، می‌تواند گام‌های مفیدی در راستای بهبود وضعیت زنان بردارد

او می‌افزاید: «اداره‌های امور زنان نیز باید پس از این، برای رفع چالش‌های زنان به صورت جدی‌تری کارکنند و آمار خشونت را کاهش دهند.»

 وزارت امور زنان در سال 1380 ایجاد شد. این وزارت دارای 9 اداره‌ی مرکزی و 34 اداره‌ی‌ امور زنان در ولایت‌ها است که در راستای  پالیسی‌سازی، ارتقای سطح آگاهی، افزایش ظرفیت زنان و مشارکت زنان در انکشاف ملی، فعالیت دارد.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا