یکسانسازی امتیازها؛ خواست آموزگاران از حکومت
همایش یکسانسازی امتیازهای آموزگاران و کارمندان دولتی از سوی شورای منتخب آموزگاران در هرات برگزار شد. شماری از آموزگاران مکتبهای دولتی در این همایش از معاش کم شکایت داشته و از مسؤولان حکومتی خواستار ایجاد توازن در امتیازات کارمندان بلندرتبه و پایینرتبه شدند.
برخی از آموزگاران میگویند که آنان با مشکلات اقتصادی زیادی به آموزش دانشآموزان میپردازند اما معاشی که در بدل آن بدست میآورند برای حل مشکلات اقتصادیشان کافی نیست.
لینا حیدری، آموزگار در یکی از مکتبهای دولتی شهر، میگوید که آموزگاران در کنار اینکه با معاش اندکی در مکتبها تدریس میکنند، از وضعیت اقتصادی خوبی ندارد و حکومت باید در بخش معاشات آموزگاران و کارمندان بلندرتبه توازن ایجاد کند.
خانم حیدری میافزاید: «در حالیکه بسیاری از کارمندان دولتی درکشور با مقدار معاش زیادی امرار معیشت میکنند، معاش ما آموزگاران در حل مشکلات اقتصادی ما بسنده نیست و حکومت باید در این بخش توجه کند.»
در همینحال برخی دیگر از آموزگاران میگویند که معاش آنان برای تامین نیازهای زندگیشان بسنده نیست و حکومت نیز به دادخواهیهایشان توجه نداشته است.
علیاحمد فرهنگ، یکی دیگر از آموزگاران مکتبهای دولتی، میگوید که آموزگاران سازندههای جامعه اند اما امروز نادارترین قشر جامعه را نیز تشکیل میدهند.
آقای فرهنگ میافزاید: «عدالت کشور ما این است که یک کارمند دولتی 7هزار دالر معاش دارد اما یک معلم مکتب با همان بست کاری با 7هزار افغانی امرار معیشت میکند.»
وی همچنان میگوید که آنان برای تطبیق عدالت و توازن هرگز از دادخواهیهای خود دستبردار نخواهند بود.
در این میان اما برخی از آموزگارانی که در سطح شهرستانها تدریس میکنند از معاش کم و مسیر طولانی شکایت دارند.
سهیلا کاکر، آموزگار در یکی از مکتبهای شهرستان انجیل، میگوید که در معاشهای کارمندان دولتی و آموزگاران، تبعیض وجود دارد و حکومت باید به دادخواهیهای آنان رسیدگی کند.
خانم کاکر میافزاید: «از شهر تا به شهرستان مسیر طولانی را طی کرده و با مشکلات زیادی به تدریس دانشآموزان میپردازم اما معاشام بسندهی نیازهای زندگیم نیست.»
در همینحال مسؤولان شورای منتخب آموزگاران هرات، میگویند که در عدالت اجتماعی کشور نقض وجود دارد و آنان با برگزاری این همایش خواستار ایجاد توازن بین اقشار مختلف جامعه اند.
محمدصابر مشعل، رئیس شورای منتخب آموزگاران میگوید، دولت جمهوری افغانستان بسیاری از مولفهای اسلامی، دموکراتیک و حقوقبشری را نقض کرده است و این، سبب ایجاد نابسامانیهای جامعه امروزی شده است.
آقای مشعل میافزاید: «یک معلم هرگز نمیتواند با هفتهزار افغانی امرار معیشت کند و بالا بودن معاش برخی از کارمندان حکومتی، تبعیض بزرگی است که حکومت باید به آن رسیدگی کند.»
وی همچنان میگوید، ایجاد تبعیض در معاشات کارمندان دولتی برای آنان قابل قبول نیست و تا زمانی که این مشکل ریشهکن نشود آنان به دادخواهیهای خود ادامه خواهند داد.
از سوی دیگر مسؤولان ادارهی معارف میگویند که آنان برای افزایش معاش آموزگاران به رئیس وزارت معارف پیشنهادهایی داشته اند اما این موضوع تا به حال عملی نشده است.
عبدالرحمان عزیزی، آمر تعلیمات عمومی ادارهی معارف هرات، میگوید که معاش آموزگاران برای حل مشکلات زندگیشان بسنده نیست و حکومت باید در این بخش توجه جدی داشته باشد.
آقای عزیزی میافزاید: «ما همچنان از مسؤولان حکومتی میخواهیم تا معاش آموزگاران را افزایش دهند و در این دادخواهیها از آموزگاران حمایت خواهیم کرد.»
این درحالیست که آموزگاران همواره دادخواهیهای را برای ازدیاد معاش شان داشتهاند اما دیده شود که به این دادخواهیها چه زمانی رسیدگی میشود.
گزارشگر: بهشته عزیز