افزایش قتل‌های هدف‌مند؛ ترور 7 خبرنگار و فعال مدنی تنها در دو ماه پسین

افزایش ترورهای هدف‌مند و مرموز فعالان مدنی و خبرنگاران، سبب نگرانی شمار زیادی از فعالان جامعه‌ی مدنی، مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران در هرات شده است.

در دو ماه پسین، 7 خبرنگار و فعال مدنی از سوی گروه‌های ناشناس ترور شده اند. در تازه‌ترین مورد، بسم‌الله عادل مدیر مسؤول رادیو صدای غور از سوی افراد مسلح ناشناس در شهر فیروزکوه ولایت غور ترور شد.

شماری از فعالان مدنی هرات می‌گویند که ترورهای هدف‌مند، چالش‌های عمده‌یی را برای فعالیت آنان ایجاد کرده است و حکومت باید جلو قتل فعالان جامعه‌ی مدنی و خبرنگاران را بگیرد.

فاروق راسب، فعال مدنی در هرات می‌گوید که قتل‌های هدف‌مند این قشر جامعه هم‌زمان با گفت‌وگوهای صلح است و گروه‌هایی که این حمله‌ها را انجام می‌دهند، می‌خواهند تا صدای آزادی را در کشور خاموش سازند.

آقای راسب می‌افزاید: «فعالان جامعه‌ی مدنی، فعالان حقوق زن و خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر اند و  قتل آنان سبب می‌شود تا آزادی بیان محدود شود و به حقوق بشر لطمه وارد شود.»

وی هم‌‌چنان می‌گوید، گروه‌های حمله‌کننده با این کارکرد‌شان هرگز صدای حق‌طلبانه‌ی جامعه‌ی مدنی کشور را خاموش نخواهند کرد و آنان برای آگاه ساختن مردم و بلند کردن صدای‌شان هم‌چنان ادامه خواهند داد.

در همین‌حال، حلیمه سلیمی یکی دیگر از فعالان مدنی در هرات می‌گوید که کارکرد فعالان مدنی و خبرنگاران، دفاع از حقوق بشر و پل ارتباطی مردم با حکومت است اما ترورهای هدف‌مند و مرموز برخی از فعالان مدنی و خبرنگاران سبب می‌شود تا یک تعدای از این افراد از کارکردشان دست بردارند و صدای‌شان را خاموش کنند.

خانم سلیمی می‌افزادی: «هرگاه در اثر این ترورها بسیاری از فعالان مدنی و خبرنگاران فعالیت خود را محدود کنند، نه تنها  کشور ما رو به عقب برمی‌گردد بلکه ما وارد نظام دیکتاتوری می‌شویم و آزادی بیان به کلی محدود خواهد شد.»

وی هم‌چنان می‌گوید که حکومت باید موقف جدی‌تری را برای تامین امنیت اقشار مختلف جامعه‌ در دست داشته باشد و باید از جامعه‌ی مدنی و خبرنگاران حمایت کند.

در این میان اما برخی از خبرنگاران می‌گویند که بررسی نشدن قضیه‌های قتل خبرنگاران و فعالان مدنی سبب شده تا نگرانی آنان از ترورها افزایش پیدا کند.

محسن کریمی، خبرنگار در یکی از رسانه‌های محلی می‌گوید، قضیه‌های قتل بسیاری از خبرنگاران و فعالان مدنی از سوی حکومت پی‌گیری نشده و این سبب شده تا ترورهای هدف‌مند و مرموز هم‌چنان ادامه داشته باشد.

آقای کریمی می‌افزاید: «تشدید این ترورها تاثیر منفی روی کارکرد خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر می‌گذارد اما حکومت برای جلوگیری این حملات هیچ اقدامی نکرده است.»

وی هم‌چنان می‌گوید، پرونده‌های خشونت در برابر خبرنگاران هیچ‌گاه بررسی نشده است و این برای خبرنگاران نگران‌کننده است.

از سوی دیگر مسؤولان در فرماندهی پولیس هرات، می‌گویند که نگرانی فعالان مدنی و خبرنگاران از وضعیت ناگوار امنیتی از سوی پولیس هرات قابل درک است و آنان برای تامین امنیت این قشر برنامه‌هایی روی دست دارند.

عتیق‌الله وثیق، سرپرست آمریت مطبوعات فرماندهی پولیس هرات می‌گوید: «ما برای حوزه‌های خود مکتوب فرستادیم تا محل کار رسانه‌ها و فعالان مدنی و هم‌چنان خانه‌های این افراد را در نظر داشته باشند و برای تامین امنیت این افراد زمانی زیادی را در آن منطقه‌ها رفت وآمد کنند.»

این درحالیست که قتل‌های هدف‌مند و مرموز فعالان مدنی و خبرنگاران افزایش یافته است و حکومت هنوز به هیچ پرونده‌یی در این زمینه رسیدگی نکرده است.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا