فعالان حقوق زن: درمان معتادان زن باید جدی گرفته شود

از آغاز شیوع کووید-19 در هرات، نزدیک به 1000 تن از معتادان سطح شهر هرات جمع‌آوری و به کمپ‌های ترک اعتیاد خصوصی انتقال یافته اند. در این میان اما به گفته‌ی مسؤولان در اداره‌ی صحت عامه، زنان معتاد نیز نیاز به جمع‌آوری و ترک اعتیاد دارند.

مسؤولان اداره‌ی صحت‌عامه هرات می‌گویند که این معتادان را برای نجات از سرمای فصل زمستان، جمع آوری کرده اند و در بخش درمان آنان تا به حال اقدامی صورت نگرفته است.

محمد‌رفیق شیرزی، سخن‌گوی اداره‌ی صحت‌عامه هرات می‌گوید، برنامه‌ی جمع‌آوری معتادان بی‌سر پناه تا یک ماه دیگر ادامه دارد و آنان تلاش می‌کنند تا در این مدت تمام معتادان خیابانی و بی‌سرپناه را از سطح شهر جمع‌آوری کرده و به کمپ‌های ترک اعتیاد خصوصی انتقال دهند.

آقای شیرزی می‌افزاید، در سطح شهر هرات حدود 60 تن معتاد بی‌سرپناه زن وجود دارد که تا به حال فعالیت‌ها در بخش جمع‌آوری و انتقال آنان به مراکز صحی آغاز نشده است.

وی می‌گوید که این معتادان زن در گذشته‌ چندین مرتبه به مراکز صحی بستری بودند اما بنابر نداشتن راه‌کار مناسب آنان دوباره به استفاده مواد مخدر روی آورده اند و نیاز است تا برای بهبود وضعیت آنان تلاش‌های جدی صورت گیرد.

آقای شیرزی افزود: «حدود پنج تسهیل صحی، مراکز ترک اعتیاد در ولایت هرات وجود دارد و یک تعدادی از این تسهیلات برای پوشش خدمات صحی معتادان زن در نظر گرفته شده است.»

او هم‌چنان می‌گوید که آنان قرار است تعدادی از این معتادان زن را در مراکز صحی بخش زنان بستری کنند و برای درمان آنان برنامه‌هایی دارند.

در این میان اما شماری از فعالان حقوق زن در هرات، حکومت را در بخش جمع‌آوری و درمان معتادان زن به کم‌توجهی محکوم کرده و می‌گویند که برای معتادان بی‌سرپناه زن در کشور رسیدگی نمی‌شود.

حلیمه سلیمی، فعال حقوق زن می‌گوید که در بخش جمع‌آوری معتادان مرد و درمان آنان از سوی حکومت توجه صورت می‌گیرد اما با گذشت زمان تعداد معتادان زن در خیابان‌ها افزایش پیدا می‌کند و نیاز است که برای آنان نیز رسیدگی شود.

خانم سلیمی می‌افزاید: «متاسفانه مکان مشخصی برای معتادان زن در شهر ایجاد نشده تا به گونه‌ی جدی روی درمان آنان کار شود و معتادان زن اگر از سطح شهر جمع‌آوری شوند بعد از یک مدتی دوباره رها می‌شوند.»

خانم سلیمی هم‌چنان می‌گوید که معتادان بی‌سرپناه زن در شهر رو به افزایش است و حکومت باید را‌ه‌کار مناسبی برای درمان آنان و ایجاد مکان بودباش برای شان در نظر گیرد.

از سوی دیگر برخی از فعالان حقوق زن در هرات نیز می‌گویند که معتادان زن با تهدید‌ها و مشکلات زیادی در خیابان‌ها زندگی می‌کنند و حکومت باید برای نجات آنان اقدامات جدی‌تری روی دست گیرد.

فاطمه فراهی، فعال حقوق زن می‌گوید، معتادان بی‌سرپناه زن در خیابان‌ها برعلاوه این‌که در وضعیت بد اقتصادی به سر می‌برند، همواره مورد خشونت‌ و تجاوز قرار می‌گیرند و حکومت باید به آنان بیشتر توجه کند.

خانم فراهی می‌افزاید: «اگر این زنان از لحاظ اقتصادی تامین شوند و جای بود وباش برای شان در نظر گرفته شود ممکن است تا حدی مشکلات شان کم‌تر شود.»

وی هم‌چنان می‌گوید که اگر حکومت بودجه‌ی کافی ندارد تا به این قشر کمک کند، می‌تواند با هم‌کاری موسسه‌های کمک‌کننده آنان را از این بدبختی نجات دهد.

این درحالیست که آمارهای رسمی نشان می‌دهد در حال حاضر حدود ۷۰ هزار معتاد در ولایت هرات زند‌گی می‌کنند. که از این میان، بیش از 2هزار آنان را معتادان خیابانی تشکیل می‌دهند و 20 درصد معتادان در این ولایت زنان اند.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا