برگزاری کارگاه آموزشی «آموزش تصویربرداری» برای خبرنگاران زن
کارگاه آموزشی «آموزش تصویربرداری حرفهای» برای 20 تن از خبرنگاران زن و کارآموزان خبرگزاری بانوان افغانستان از سوی انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان برگزار شده است.
این کارگاه چهارروزه، به منظور ارتقای ظرفیت بانوان خبرنگار و دانشآموختگان روزنامهنگاری در عرصهی کار عملی خبرنگاری برگزار شده است.
در این کارگاه، اشتراککنندگان، کار با تجهیزات کمره و آموزش تکنیکهای تصویربرداری را میآموزند.
رئیس انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان میگوید این کارگاه آموزشی برای افزایش ظرفیت کارآموزان دورهی پنج ماههی خبرگزاری بانوان افغانستان برگزار شده است.
فیصل کریمی، رئیس انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان میگوید که دورهی پنج ماههی آموزشهای نظری و عملی برای دانشجویان دختر دانشکدهی ژورنالیزم از سوی انستیتوت تحقیقات ومطالعات رسانهای افغانستان برگزار شده است و دانشجویان در این دوره، پیرامون موضوعات اساسی و عملی روزنامهنگاری آموزش داده میشوند.
رئیس انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان میافزاید: «این دانشجویان در مدت دو ماه، شش دورهی آموزشی پیرامون موضوعات اساسی و عملی روزنامهنگاری را فرامیگیرند و در مدت سه ماه به حیث کارآموز در خبرگزاری بانوان افغانستان کار میکنند.»
آقای کریمی همچنان میگوید، فرصت برگزاری دورههای آموزشی و دسترسی به تجهیزات رسانهای برای دانشجویان دختر دانشکده ژورنالیزم در بخش انکشاف مهارتهایشان کم است و انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان از طریق برگزاری دورههای آموزشی این زمینه را برای شان فراهم میسازد.
در همین حال برخی از کارآموزان این دورهی آموزشی، برگزاری چنین کارگاهها را نیاز اساسی میدانند.
شهیره الهامی، دانشجوی برحال دانشکدهی روزنامهنگاری و کارآموز در خبرگزاری بانوان افغانستان میگوید، زمینهی آموزشی برای دانشجویان دختر دانشکده خبرنگاری زیاد فراهم نیست و آنان با استفاده از این فرصتها میتوانند مهارتهای رسانهای خود را افزایش دهند.
خانم الهامی میافزاید: «ما از طریق این دورههای آموزشی میتوانیم مهارتهای خبرنگاری را در سطح گستردهتری یاد بگیریم و این فرصتی خوبی برای دانشجویان دختر دانشکدهی ژورنالیزم است.»
از سوی دیگر برخی دیگر اشتراککنندگان، برگزاری این کارگاهها را برای آگاهیدهی و آموزش دانشجویان دختر موثر میدانند.
نگینه بارکزی، یکی دیگر از دانشجویان دانشکدهی خبرنگاری و کارآموز دورهی جدید خبرگزاری بانوان افغانستان میگوید، نبود فرصتهای آموزش نظری و عملی برای دانشجویان دختر یک چالش بزرگ است و استفاده از این دورههای آموزشی به آنان کمک میکند تا مهارتهای حرفهای خود را افزایش دهند.
خانم بارکزی میافزاید: «استفاده از برنامههای آموزشی این کارگاه برای ما کمک میکند تا پیرامون موضوعات مختلف رسانهای آموزش ببنیم و در آیندهی کاری خود از آن استفاده کنیم.»
در این میان برخی دیگر از دانشجویان دختر دانشکده خبرنگاری تاکید میکنند که فرصتهای یادگیری مهارتهای رسانهای در دانشگاه، به دلیل کمبود تجهیزات برایشان فراهم نیست و این کارگاهها سبب میشود تا آنان مهارتها را بیشتر فراگیرند.
مرجان وفا یکی دیگر از کارآموزان این دوره میگوید: «در دانشکدهی ما امکاناتی مثل کمره و دیگر تجهیزات برای تمام دانشجویان فراهم نیست و ما کمتر میتوانیم با استفاده از این امکانات مهارتها را یاد بگیریم.»
وی میافزاید که این فرصتها برای شان زمینهی فراگیری مهارتهای رسانهای را فراهم میسازد.
انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهای افغانستان از آغاز فعالیتاش تاکنون برنامههای آموزشی زیادی را جهت آگاهیدهی به خبرنگاران برگزار کرده است.
گزارشگر: بهشته عزیز