توزیع کمک‌های زمستانی برای زنان بی‌جاشده‌ی داخلی

برای ۵۰۰ تن از زنان بی‌جا شده‌ی داخلی،  از سوی اداره‌ی امور زنان هرات بسته‌های کمکی مواد غذایی و لوازم بهداشتی توزیع شد. این کمک‌ها از طریق پروژه‌ی حمایت از زنان بی‌جا شده‌ی داخلی و ردمرزی به کمک مالی دفتر DRC و از طریق دفتر خدمات اجتماعی زنان واسا توزیع شد.

مسؤولان اداره‌ی امور زنان هرات می‌گویند که این کمک‌ها از یک هفته به این‌سو برای زنان بی‌جا شده‌ی داخلی و ردمرزی در چهار منطقه‌ی مسلخ، اسحاق‌آباد، صالح‌آباد و جلیل‌آباد توزیع شده است و روند توزیع کمک‌ها تا یک هفته‌ی دیگر ادامه خواهد داشت.

در همین حال انیسه سروری مسؤول اداره‌ی امور زنان ولایت هرات می‌گوید که این کمک‌ها از هفته‌ی گذشته آغاز شده و روزانه برای ۳۹ زن بسته‌های مواد غذایی توزیع می‌شود.

او همچنان می‌گوید، هدف از توزیع این کمک‌ها حمایت از زنان بی‌بضاعت و کمک به خودکفایی اقتصادی آنان است.

خانم سروری می‌افزاید: « برای هر خانم بسته‌های غذایی به ارزش 7هزار افغانی توزیع می‌شود.»

وی می‌گوید، بسته‌های کمکی لوازم بهداشتی نیز برای 50 تن از زنان در نظر گرفته شده است و روند توزیع این کمک‌ها تا یک هفته‌ی دیگر ادامه خواهد داشت.

خانم سروری افزود که پس از توزیع بسته‌های مواد غذایی و لوازم بهداشتی، هم‌چنان برای ۹۰ تن از زنان بی‌جا شده‌ی داخلی و رد مرزی،  وسایل کار در بخش‌های خیاطی و گل‌دوزی نیز توزیع خواهد شد.

از سوی دیگر مسؤولان موسسه‌ی واسا هدف از توزیع این کمک‌ها را توان‌مندسازی زنان در روستاها و حمایت از زنان بیجاشده‌ی داخلی عنوان می‌کنند و می‌گویند که توزیع این کمک‌ها تا یک ماه دیگر برای زنان ادامه خواهد داشت.

فردینا صالحی مدیر پروژه‌ی حمایت اجتماعی و اقتصادی زنان بیجاشده و ردمرزی داخلی می‌گوید: «زنان بیجاشده داخلی آسیب‌پذیرترین قشر جامعه‌ی ما را تشکیل می‌دهند و آنان با توزیع این کمک‌ها می‌خواهند تا این قشر را حمایت اقتصادی و اجتماعی کنند.»

خانم صالحی می‌افزاید در کنار توزیع بسته‌های غذایی، برنامه‌های آگاهی‌دهی در بخش حقوقی، خانوادگی، روانی و غیره نیز برای این زنان برگزار می‌شود.

در همین حال، برخی از زنان بیجاشده‌ی داخلی از توزیع این کمک‌ها خوشنود بوده اما می‌گویند که مشکلات اقتصادی آنان زیاد است.

ماه‌جبین یک‌تن باشندگان منطقه‌ی مسلخ می‌گوید که سرپرست خانواده است و مشکلات اقتصادی زیادی دارد.

او می‌افزاید که برای نگهداری فرزندان‌اش با مشکلات مالی دچار است و نیاز است تا حکومت آنان را بیشتر حمایت کند.

وی افزود: «مشکلات اقتصادی ما با شروع فصل سرما در روستاها زیاد شده است و این کمک‌ها تا حدی می‌تواند مشکل ما را حل کند اما حکومت باید بیشتر برای ما توجه کند.»

در این میان اما برخی دیگر از زنان بیجاشده داخلی می‌گویند که در سردی هوا لوازم زیادی برای گرم نگهداشتن خود ندارند و مسؤولان باید به مشکلات اقتصادی آنان در فصل سرما توجه زیادی داشته باشد.

شهسوار از ولایت غور مهاجر شده است و می‌گوید، آنان نه سرپناهی دارند و نه لوازم دارند تا خود را از سرمای زمستان نگهداری کنند.

خانم شهسوار می‌افزاید: “به خاطر ناامنی‌ها مجبور شدیم تا مهاجر شویم اما این‌جا در وضعیت بد اقتصادی به سر می‌بریم و حکومت باید در این روزهای سخت بیشتر به ما رسیدگی کند.”

این در حالیست که مسؤولان اداره‌ی امور زنان هرات تاکید می‌کنند که برای کاهش فقر زنان در سطح روستاها و خودکفایی اقتصادی آنان برنامه‌هایی دارند که در سال آینده عملی خواهد شد.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا