ماه خونین کابل؛ در یک ماه اخیر ۳۳ تن کشته و ۱۳۰ تن زخمی شده‌اند

پایتخت‌نشینان این روزها صبح‌شان را با صدای انفجار آغاز می‌کنند. بر‌اساس آمارها، در جریان یک ماه گذشته بیش از ۳۰ تن در نتیجه انفجارها در پایتخت کشته و ۱۳۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. این آمار در نتیجه بیش از ۱۰ انفجار و دو حمله راکتی در پایتخت ثبت شده است. این در حالی است که پولیس توانسته در جریان یک ماه اخیر نزدیک به ۱۵ ماین جاسازی ‌شده را خنثا کند. در این مدت هم‌چنان هشت نفر به جرم دست داشتن در حملات تروریستی بازداشت و دو تن کشته شده‌اند. بدین ترتیب در جریان یک ماه گذشته هر روز حد اوسط یک تن در نتیجه انفجارها کشته شده و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند. این حملات به گروه‌های طالبان، حقانی و داعش نسبت داده شده است.

وزارت امور داخله می‌گوید که دلیل افزایش این انفجارها، تغییرات در روش جنگی طالبان است. معاونت اول ریاست‌جمهوری نیز تصریح می‌کند که گروه طالبان اکنون با تشکیل هسته‌های کوچک، حملاتش را در شهر کابل سازمان‌دهی می‌کند. این در حالی است که طالبان پیش‌تر دست داشتن‌شان در برخی از حملات خونین پایتخت را رد کرده‌اند.

شهر کابل با وجود افزایش تلاش‌ها برای تامین امنیت آن، شاهد انفجارهای دوام‌دار در یک ماه اخیر بوده است. آمارهایی که نهادهای امنیتی نشر کرده‌اند، نشان می‌دهد که دست‌کم ۳۳ تن در جریان یک ماه اخیر در انفجار ماین و حمله راکتی کشته شده‌اند. افزون بر این، ۱۳۰ غیرنظامی در این جریان زخمی شده‌اند. این آمارها از یکم ماه قوس تا یکم ماه جدی ثبت شده است. این در حالی است که در جریان ماه عقرب، ۳۵ تن کشته و چندین تن دیگر زخمی شده‌ بودند. آمارهای وزارت صحت عامه نیز نشان می‌دهد که در جریان دو ماه اخیر، بیش‌ از ۶۰ تن کشته و بیش از ۱۷۰ تن در کابل زخمی شده‌اند.

این انفجارها در حالی سازمان‌دهی می‌شود که پولیس توانسته‌ است برخی از مواد انفجاری جاسازی ‌شده را کشف و خنثا کند. بر‌اساس آمارهای پولیس کابل، ۱۶ ماین به شمول ماین‌ها بوشکه‌ای در جریان ماه گذشته خنثا شده‌ است. در این میان، یک مورد حمله انتحاری در ولسوالی پغمان نیز صورت گرفت، اما به دلیل نرسیدن فرد به هدف، تنها یک کشته برجای گذاشت. هم‌چنان در جریان یک ماه گذشته هشت تن در جریان عملیات کشفی پولیس بازداشت و دو تن دیگر کشته شده‌اند.

طالبان برای اجرای حملات در پایتخت هسته‌های کوچک تشکیل داده‌اند

وزارت امور داخله دلیل انفجارهای ادامه‌دار در پایتخت را تغییر در روش حملات گروه طالبان می‌خواند. طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله، روز سه‌شنبه، دوم جدی، به روزنامه ۸صبح گفت که اعضای گروه طالبان در سطح پایتخت به گروه‌های کوچک تقسیم شده‌اند و به گونه پراگنده‌ عمل می‌کنند. او گفت که در گذشته با بازداشت برخی از اعضای این گروه، زمینه برای بازداشت سایر هم‌دستان‌شان فراهم می‌شد، اما اکنون این شیوه تغییر کرده است. با این حال، آقای آرین گفت که نیروهای امنیتی نیز رویکردشان برای کشف این شبکه‌ها را تغییر داده‌ و آن را تقویت بخشیده‌اند.

به گفته آرین، هرچند نهادهای کشفی اکنون ساحات مشکوک را زیر نظر دارند و بازداشت اعضای گروه‌های تروریستی را ادامه داده‌اند، اما گروه طالبان نیز تلاش‌هایش برای ناامنی کابل را بیش‌تر ساخته است. طارق آرین دلیل افزایش این تلاش‌ها را شکست طالبان در جنگ‌های هلمند و قندهار عنوان می‌کند. او می‌افزاید که علاوه بر طالبان و گروه حقانی که به عنوان زیرشاخه آن عمل می‌کند، گروه داعش نیز تحرکاتی داشته و حتا از کودکان ۱۲ سال برای کارهای استخباراتی در کابل استفاده‌ کرده‌ است. به گفته سخنگوی وزارت امور داخله، پولیس در جریان ماه‌های اخیر توانسته ‌است برخی از موترهای مملو از مواد انفجاری و پناه‌گاه مشترک گروه‌های داعش و حقانی را در ولسوالی شکردره کابل کشف کند. با این حال آرین تصریح می‌کند که هنوز شبکه‌های تروریستی در کابل مهار نشده‌اند و افراد به شکل پراگنده استخدام می‌شوند.

معاونت اول ریاست جمهوری نیز تصریح می‌کند که حملات هم‌چنان ادامه یافته و خاستگاه آن تصویر بزرگ جنگ است. امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری، روز سه‌شنبه، دوم جدی، پس از برگزاری نشست ۶:۳۰ صبح گفت که تاکتیک‌ طالبان در حال حاضر، ساخت هسته‌های کوچک سه نفری و پنج نفری است. وی افزود، زمانی که یک هسته از میان می‌رود، این گروه هسته‌های دومی و سومی را فعال می‌سازد. به گفته آقای صالح، طالبان ۵۰۰ جنگ‌جو را پس از توافق با امریکا، برای انفجار‌ها تعلیم داده‌ و در هسته‌های کوچک به شهرهای کلان فرستاده‌اند. او دلیل این کار را تفسیر طالبان از توافق‌نامه دوحه می‌خواند، زیرا به گفته معاون اول ریاست جمهوری، طالبان می‌خواهند «بیش‌تر بکشند و بیش‌تر امتیاز بگیرند.» او اما گفته که تا کنون شمار زیادی از این جنگ‌جویان طالبان، کشته یا بازداشت شده‌اند.

گفتنی است که با وجود اجرایی ‌شدن طرح میثاق امنیتی، برگزاری نشست ۶:۳۰ صبح و تغییر فرمان‌دهی پولیس کابل، مردم هم‌چنان از ناامنی در شهر کابل شکایت دارند و می‌گویند که شمار انفجار ماین چسبکی افزایش یافته است. این در حالی است که کابل پس از آغاز کار نشست ۶:۳۰ صبح، دو بار شاهد راکت‌پراگنی بود که در نتیجه آن بیش از ۱۰ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

منبع: هشت صبح

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا