یوسف رشید، رئیس اجرائی نهاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان در کابل ترور شد

پلیس کابل تایید کرده که محمد یوسف رشید، رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان(فیفا) هدف حمله مسلحانه قرار گرفته و ترور شده است.

فردوس فرامرز، سخنگوی پلیس کابل گفته که حوالی ساعت ۸:۴۵ صبح امروز، چهارشنبه (سوم جدی/دی) در ناحیه هفتم شهر کابل در منطقه “تنی‌کوت”، محمد یوسف رشید، رئیس اجرائی فیفا با راننده اش هدف حمله قرار گرفتند که آقای رشید کشته و راننده او زخمی شده است.

گفته می‌شود که آقای رشید و راننده اش در این حادثه زخمی و به شفاخانه(بیمارستان) منتقل شدند. آقای رشید دربیمارستان جان داده است.

آقای رشید رئیس اجرائی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان(فیفا) بود. فیفا یک نهاد مستقل انتخاباتی افغانستان که از سال ۲۰۰۴ میلادی توسط شماری از نهادهای جامعه مدنی ایجاد و رسما جواز فعالیت را از دولت افغانستان گرفت.

ر اساس اهداف فیفا، این نهاد تلاش دارد تا همه‌ای شهروندان واجد شرایط رای دهی در انتخابات، در روند انتخابات سهیم و از فرصت‌های یکسان در روند انتخابات برخوردار باشند.

فیفا گفته که هدفش از این کار این است، که انتخابات افغانستان به شکل دمکراتیک، آزاد و شفاف برگزار شود. در سایت رسمی این نهاد آمده که فیفا یک نهاد ملی، مستقل و بی‌طرف است که تلاش دارد تا مطمئن شود که تمام روندهای ملی و دمکراتیک در افغانستان از طریق شبکه‌سازی، اشتراک فعال شهروندان و حکومت‌داری خوب به صورت شفاف انجام داده می‌شود.

کابل در این روزها شاهد انفجارهای خونین بوده است. روز گذشته نیز در حمله به خودرو پزشکان زندان پلخرجی کابل ۵ نفر کشته و دو نفر زخمی شدند.

یک روز قبل از آن نیز در حمله به کاروان خان محمد وردک، نماینده مجلس افغانستان ۱۰ نفر کشته و ۵۲ به شمول این نماینده مجلس زخمی شدند.

صبح امروز نیز ساعت ۶:۵۵ صبح در ناحیه دوازدهم، یک خودرو پلیس هدف “مین مغناطیسی” قرار گرفت که یک سرباز پلیس کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

قبل از این امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری افغانستان نوشته بود که ریاست امنیت ملی این کشور خبر داده است که طالبان تصمیم گرفته‌اند تا اعضای جامعه مدنی را در شهرهای بزرگ افغانستان که از جمله اهداف نرم هستند، هدف قرار دهند.

او گفته بود که طالبان به این دلیل این کار را انجام می دهند که به نظر طالبان کشتارهایی که عاطفه و احساس جامعه را تحریک می‌کند باعث نارضایتی مردم از حکومت می‌شود.

هرچند که طالبان تاکنون مسئولیت این حمله‌ها را نپذیرفته‌اند ولی آقای صالح در صفحه فیسبوک خود نوشته که” انتحار، بمب مغناطیسی، بمب کنار جاده، سربریدن افراد ملکی(غیر نظامی)، برخورد غیر انسانی و اسلامی با اسیر جنگی، ویران سازی زیرساخت‌های اقتصادی از داده های طالب به ملت افغانستان است.”

او افزوده است که ” گروه‌های دیگر که به اسم‌های مختلف گاهی مسئولیت کشتارها را به عهده می‌گیرند، از بستر عملیاتی طالب استفاده می‌کنند، ائتلاف تاکتیکی و عملیاتی میان طالب و داعش واضح است و این موضوع را با تمام ثبوت آن در اختیار متحدین غربی خویش و ملل متحد قرار داده ایم.”

منبع: بی‌بی‌سی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا