انتقاد افراد دارای معلولیت از کم‌توجهی حکومت

برنامه‌ی نظرخواهی و مشوره‌دهی «تدوین و تقویت استراتیژی اشخاص دارای معلولیت» برای ایجاد فرصت‌ها و شناسایی چالش‌های زنان توان‌یاب (معلول) از سوی ریاست امور زنان ولایت هرات در سالون کنفرانس‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر برگزار شد.

مسؤولان در اداره‌ی امور زنان، هدف از برگزاری این برنامه را صحبت روی چالش‌ها و فرصت‌های موجود برای زنان معلول عنوان می‌کنند.

انیسه سروری، رئیس امور زنان ولایت هرات می‌گوید:« به اساس فرصت‌ها و چالش‌های موجود برای زنان معلول، قرار است پلان‌ها و استراتیژی‌هایی را تدوین کنیم تا با تطبیق آن در آینده، این زنان نیز از حاشیه بیرون آمده و در کنار دیگران  در سطح اجتماع به فعالیت بپردازند».

بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از نیم‌میلیارد از انسان‌ها به دلیل ابتلا به نارسایی‌های جسمی، ذهنی یا حسی، معلول به شمار می‌آیند.

چهار دهه جنگ، حملات انتحاری، انفجار ماین‌های کنار سرک و مرض پولیو از جمله عواملی است که تقریباً همه روزه به جمعیت معلولان در افغانستان می‌افزاید.

رحیمه حق‌دوست یک تن از زنان معلولی است که از وضعیت کنونی معلولان شکایت دارد.

او می‌گوید:« یکی از شرایطی که برای معلولان باید فراهم شود، شرایط کار و وظیفه است. گرچه خودم دانش‌آموخته‌ی رشته حقوق استم اما تا هنوز نتوانستم در یک اداره و یا جای مشخصی وظیفه بگیرم.»

بهناز زمانی از دیگر دخترانی که است که می‌گوید به دلیل معلولیت‌اش با دشواری‌های زیادی در زندگی مواجه شده است.

او از کم‌توجهی حکومت و نهادهای حامی زنان به وضعیت معلولان شکایت دارد و می‌افزاید:« متاسفانه از طرف اداره‌ی امور زنان هیچ کمک و همکاری برای معلولان صورت نگرفته است.»

فعالان حقوق زن اما می‌گویند دولت برای حمایت از معلولان هیچ گام عملی بر نداشته است.

سکینه حسینی، وکیل شورای ولایتی ولایت هرات می‌گوید :« دولت محلی هیچ کار اساسی برای افراد دارای معلولیت انجام نداده است بخصوص در قسمت استخدام، که حضور 3 درصدی آنان را باید در ادارات محلی می‌داشتیم ولی متاسفانه حضور یک درصدی را هم نداریم.»

این در حالیست که باید بر اساس قانون کار افغانستان 3 درصد از کارمندان بست‌های اداره‌های دولتی، افراد دارای معلولیت باشند، اما آن‌چه همیشه مورد انتقاد معلولان بوده است، این که فرصت‌های کاری کم‌تری در اداره‌های دولتی و سکتور خصوصی در اختیار معلولان قرار می‌گیرد و هنوز هم مردم در اجتماع به افراد دارای معلولیت به دید ترحم می‌نگرند و به توان‎مندی‌های شان باور ندارند.

گزارش‌گر: شهیره الهامی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا