کرونا؛ امکان ابتلا برای بار دوم هست؟

احتمال ابتلای مجدد افراد به کووید-19 از جمله مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که اخیرا ذهن عموم جامعه را درگیر کرده است. در حالی‌که برخی باور دارند که فردی اگر یک‌بار به کووید-19 مبتلا شده باشد، بدن او در مقابل این ویروس مقاوم می‌شود، متخصصان می‌گویند که تحقیقات نشان داده که افراد برای بار دوم نیز به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند.
محمد نبیل فقیریار، متخصص امراض داخله در شفاخانه‌ی حوزوی هرات، می‌گوید شواهد نشان می‌دهد که ابتلای دوباره‌ی افراد به کووید_19 حتی در صورت ابتلای خفیف به این ویروس، امکان پذیر است.
آقای فقیریار می‌افزاید: « طوری که در اروپا گزارشاتی به نشر رسید، افرادی که دوباره به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند علایم آن شدیدتر بوده است اما در افغانستان تا اکنون کدام آمار دقیقی نداریم.»
وی هم‌چنان بیان می‌دارد که عده‌یی از مراجعه‌کنندگان آنان برای بار دوم به صورت شدیدتر به این ویروس مبتلا شده اند.
بشرا گنجی، یکی از مبتلایان می‌گوید، شش ماه بعد از ابتلا به کووید_19 دوباره به این ویروس مبتلا شده است.
وی می‌افزاید: « در دوره دوم علایمی مانند سردردی و جان دردی شدیدی داشتم و حس بویایی و ذایقه‌ی خود را نیز از دست داده بودم اما مانند دور اول نفس‌تنگی نداشتم.»
گفته‌هایی در این زمینه وجود دارد که افراد با یک‌بار مصاب شدن به ویروس کرونا، مقاومت بدن شان در برابر این ویروس بلند رفته و زمان بهبودی هر فرد، بستگی به این دارد که بیماری آن تا چه حد جدی بوده است.
حسنا بارک‌زی نیز برای بار دوم به کرونا مبتلا شده است. او در دور دوم ابتلا به این بیماری، تب، سردردی و درد عضلات را به صورت شدیدتری نسبت به دور اول تجربه کرده است.
وی می‌گوید: « در دوره اول به در روز های 13 یا 14 حس ذایقه‌ی خود را از دست داده بودم اما در این دور بعد از روز سوم دیگر حس بویایی و ذایقه نداشتم.»
باور های وجود دارد که سن، جنسیت، بیماری‌های قلبی، دیابت و سایر نکات مربوط به سلامت افراد، خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.
در همین حال صغرا حیدی یک تن دیگر از مبتلایان بیان می‌دارد که در جریان دوباره‌ی ابتلا به این ویروس، ابتدا دچار نفس‌تنگی شده و حدود 21 روز حس بویایی نداشته است.
صغرا همچنان می‌گوید:« در روز های آخر نفس‌تنگی‌ام شدیدتر شده و مقاومت وجودم بسیار پایین آمده بود.»
این در حالیست که افرادی که کووید_19 را تجربه می‌کنند بعد از بهبودی دچار یک سلسله عوارضی مانند مشکلات جلدی، تنفسی و کندی حافظه می‌شوند و صغرا از جمله افرادی است که می‌گوید برایش موی رفته‌گی، خارش سطح جلد و یاد فراموشی ایجاد شده است.

گزارش‌گر: شهیره الهامی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا