واکنش فعالان مدنی به طرح وزارت معارف؛ آموزش‌های ابتدایی فقط در مکتب

شماری از فعالان مدنی در هرات، در اعتراض به طرح پیشنهادی وزارت معارف مبنی به انتقال صنف‌های اول تا سوم از مکتب‌ها به مساجد، نشست خبری برگزار کردند.
آنان می‌گویند که آموزش باید در فضای مناسب، مجهز با سیستم آموزشی مناسب و آموزگار معیاری صورت‌گیرد و این طرح وزارت معارف برای شان قابل قبول نیست. فعالان مدنی در این نشست، قطع‌نامه‌یی نیز صادر کردند.
برخی از آنان می‌گویند، انتقال کودکان از مکتب‌ها به مساجد، مانع پیشرفت جامعه می‌شود.
طارق سعیدی استاد دانشگاه و فعال مدنی در هرات می‌گوید که برنامه‌ی آموزش کودکان در کشور،  براساس مواد قانون اساسی و قوانین نافذه‌ی دیگر، جز مکلفیت‌های حکومت ‌و ادارات ذیربط بوده و یکی از حقوق اساسی شهروندان و اطفال این سرزمین است که باید طبق معیارهای پذیرفته شده درس بخوانند.
آقای سعیدی می‌افزاید: «تعلیم و تربیه‌ در مساجد برپایه‌ی حافظه است و هیچ وقت سبب رشد کودکان نمی‌شود و در حال حاضر کودکان باید با حل مسئله و دانستن آن روبرو باشند و شناخت انتقادی پیدا کنند.»
وی هم‌چنان می‌گوید از مسؤولان ذیربط تقاضا می‌شود تا هرچه زودتر پاسخ مسؤولانه‌یی مبنی بر توقف این طرح خام، برای اعضای حرکت دادخواهانه بدهند.
در همین حال برخی از فعالان مدنی می‌گویند که طرحی که از سوی وزارت معارف روی دستـگرفته شده، طرح خام بوده و با ساختار آموزش نوین در تضاد است و مسؤولان باید این طرح را متوقف کنند.
بصیراحمد دانش‌یار استاد دانشگاه و فعال مدنی می‌گوید که فعالان مدنی، فرهنگیان و مدافعان حقوق کودکان و مردم ما به مساجد به عنوان پایگاه مقدس حرمت ویژه‌ای دارند، اما برنامه‌های آموزشی باید در فضای مناسب برای دانش‌آموزان برگزار شود.
آقای دانش‌یار می‌افزاید: « ما از طریق رسانه‌های جمعی، به گردهمایی‌های اعتراضی و برنامه‌های دادخواهی دیگر خود ادامه می‌دهیم تا این‌که مسؤولان طرح شان را متوقف کنند.»
از سوی دیگر برخی از فعالان مدنی می‌گویند که مسجد‌ها ساختمان معیاری برای تعلیمات ابتدایی دانش‌آموزان نیستند و شماری از معلمان زن هم‌چنان اجازه‌ی تدریس را در مسجد‌ها ندارند و مسؤولان باید در این بخش توجه جدی داشته باشند.
سونیتا شریف یکی دیگر از فعالان مدنی می‌گوید که این طرح مشکلات و چالش‌های زیادی برای دانش‌آموزان و آموزگاران دارد و باید متوقف شود.
این فعالان مدنی، در این نشست، قطع‌نامه‌یی نیز صادر کردند که مواد آن شامل این موارد است.
1. آموزش معیاری حق اساسی شهروندان به ویژه اطفال است، هر گونه فرار از زیر بار مسوولیت بر اساس مواد قانون اساسی غیر قابل پذیرش است.
2. استفاده‌ی ابزاری از احساس پاک مردم به‌خاطر حفظ و بقای قدرت عملی ناپسند بوده و سبب خواهد شد تا تضادها و کشمکش‌های اجتماعی را گسترش دهد.
3. محک افکار عمومی به‌گونه‌ی وارونه، روی‌کرد غیر اخلاقی بوده، تاوان بزرگی را به طراحان و نویسنده‌گان چنین سناریوها خواهد داشت.
4. فصل خوش‌خدمتی به‌پایان رسیده، کسانی‌که با طرح چنین افکار خام در تلاش اغواگری هستند، بازنده خواهند بود.
5. فضای سالم و مناسب آموزشی با معیارهای پذیرفته شده، حق اساسی است، عاملان محرومیت چنین حقی مجازات خواهند شد.
6. مجلس نماینده‌گان و نهادهای مدافع حقوق کودکان و نهادهای حامی آموزش و پرورش مکلف اند تا از این دادخواهی حمایت کنند و مانع اجرایی‌شدن طرح ناقص موجود شوند.
7. وزارت معارف مکلف است تا هرچه زودتر طرح خام و بی‌اساس خویش را متوقف کند و برای نهادهای مدنی، فرهنگیان و مدافعان حقوق کودکان اطمینان دهند که بستر مساعد آموزشی را مساعد می‌سازند.
8. و نظام آموزشی کشور نباید دست‌خوش معاملات و معادلات سیاسی شود.
این در حالیست که به اساس اطلاعیه‌ی که در خبرنامه‌ی وزارت معارف کشور نشر شده، به تعقیب اطلاعیه‌ی قبلی تصحیح شده است که شاگردان صنف‌های ۱ – ۳ تعلیمات خویش را در مناطقی که دسترسی به مکاتب وجود نداشته باشد از مسجدهای محل خویش فراخواهند گرفت.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا