آیا زنان پس از ابتلا به کووید-19 نازا میشوند؟
جهان در آستانهی یکسالگی بیماری کووید-19 قرار دارد اما با همهگیری این بیماری، شایعههای مرتبط با آن نیز در جامعه بیشتر پیدا شده و این مسئله، سبب نگرانی مردم شده است. یکی از شایعههای که امروزه نزد زنان وجود دارد، نازا شدن در اثر ابتلا به کووید-19 است.
شماری از زنان از شایعهی “عقیم ماندن در اثر ابتلا به ویروس کووید-19” باورمند بوده و میگویند که این شایعه برای شان نگرانی زیادی را ایجاد کرده است.
شبنم یوسفی، چندی پیش به کووید-19 مبتلا شده بود اما از اینکه در آینده نتواند باردار شود نگران است.
خانم یوسفی میافزاید: «بعد از سپری کردن این بیماری صحتیاب شدم اما از سوی برخی از دوستانم شنیدم که بیماری کووید-19 سبب ناباروری میشود و این سبب شد تا نگرانی من افزایش پیدا کند.»
او همچنان میگوید که شایعههای دیگری نیز در مورد این ویروس در جامعه ما ایجاد شده و به همین دلیل اکثریت مردم از خطرات ناشی از این ویروس نگرانی زیادی دارند.
در همین حال، حمیرا محبی همچنان در مورد نگرانیهایش از باردار نشدن در اثر مبتلا شدن به کووید-19، سخن میگوید.
او میافزاید: «دو سال از عروسی من میگذرد و از آغاز شیوع ویروس کرونا تا به امروز تصمیم گرفتم تا باردار نشوم چون هراس داشتم که مبادا در اثر این ویروس برای طفلم مشکلی ایجاد شود و مجبور شوم آن را سقط کنم اما حالا شایعهی عقیم شدن در اثر مبتلا شدن به کووید-19، در بین مردم افزایش یافته و نگرانی من را زیاد کرده است.»
خانم محبی میگوید که تا به حال به کووید-19 مبتلا نشده است و برای اینکه در اثر مبتلا شدن به این ویروس نتواند باردار شود، حتی ماهها از خانه بیرون نمیشود.
در این میان برخی از زنان دیگر میگویند که شایعههای مربوط به کووید-19 امروزه در شبکههای اجتماعی افزایش یافته و نیاز است تا در این بخش برای مردم آگاهیدهی صورت گیرد.
غزال احمدی میگوید که ریشهی این شایعهها بیشتر از شبکههای اجتماعی ظهور میکند و مردم باید به توصیههای داکتران بیشتر توجه کنند.
از سوی هم برخی از پزشکان میگویند که تا به حال هیچ سندی وجود ندارد که نشان دهد ویروس کووید-19 سبب نازا شدن زنان و مردان میشود و برای شان ناباروری ایجاد میکند.
احمدشاه مشفق، متخصص بیماریهای داخله در هرات میگوید: «اگر ویروس کووید-19 به تخمدان برخی از زنان صدمه بزند و باعث مختل شدن آن شود، ممکن است که این در آینده سبب ناباروری شود اما ما تا به حال به این مورد برنخوردیم.»
آقای مشفق همچنان میافزاید که برای حفاظت از خود در مقابل این ویروس مردم باید به توصیههای پزشکان گوش دهند.
در همین حال مسؤولان در ادارهی صحتعامهی هرات میگویند که افراد زیادی در فضای مجازی به شایعهپردازی در مورد کووید-19 اقدام میکنند و این سبب میشود تا مشکلات و نگرانیهای مردم نیز افزایش پیدا کند.
محمدرفیق شیرزی سخنگوی ادارهی صحتعامهی هرات میگوید، مردم به این شایعهها که از طریق شبکههای اجتماعی نشر میشوند باور زیادی دارند اما صرف نظر از اینکه این شایعهها میتواند برای شان مشکلات نیز ایجاد کند، زیرا این شایعهها منبع موثق و قابل اطمینان ندارد و مردم نیز آگاهی لازمی در مورد آن ندارند.
آقای شیرزی میافزاید: «ما برنامه داریم تا با تیمی از رسانهها و استادان دانشگاه کنفرانسی را دایر کنیم و در آنجا در مورد افزایش شایعهها و اطلاعات نادرست در بحث کرونا صحبتهایی را داشته باشیم و راهکار بسنجیم که چگونه یک بسیج همگانی برای مبارزه با این اطلاعات نادرست را ایجاد کنیم.»
این درحالیست که امروزه بازار شایعهها و اطلاعات نادرست در مورد ویروس کرونا در میان مردم داغ شده و نیاز است تا آگاهیدهی لازم در این بخش صورت گیرد.
گزارشگر: بهشته عزیز