توزیع صد کتاب صوتی برای روشن‌دلان

برای صد تن از افراد روشن‌دل (نابینا) در انجمن ملی نابینایان هرات از سوی انتشارات مومنی، کتاب صوتی توزیع شد. برخی از افراد نابینا می‌گویند که این کتاب‌ها برای افزایش آگاهی‌ و آموزش‌شان مفید است.

شماری از افراد نابینا می‌گویند که نبود کتاب‌های صوتی و ویژه‌ی نابینایان، آنان را از مطالعه محروم کرده است.

فاطمه رحیمی یکی از اشخاص نابینا است و می‌گوید که او به دلیل نابینا بودن نمی‌تواند از کتاب‌های آموزشی استفاده کند و این برایش نگرانی زیادی ایجاد کرده است.

خانم رحیمی می‌افزاید: «چالش‌های نابینا‌یان در جامعه زیاد است اما یکی از مشکلاتی که سبب می‌شود ما به مشکل مواجه شویم، ناتوانی در بخش مطالعه‌ی کتاب‌ها است.»

او هم‌چنان می‌گوید که در کنار این‌که رفت و آمد و انجام دادن فعالیت‌های روزانه برای نابینایان کار مشکلی است، زمینه‌ی تحصیل و آموزش نیز برای شان زیاد فراهم نیست.

او می‌افزاید: «با استفاده از این کتاب‌ها می‌توانم موضوعات زیادی را یاد بگیرم و آگاهی خود را افزایش دهم.»

در همین حال برخی دیگر از نابینایان می‌گویند که روشن‌دلان از طرف مردم و حکومت زیاد مورد حمایت قرار نمی‌گیرند و آنان برخی وقت‌ها از سوی افراد تحقیر می‌شوند.

محمد جامی یکی از افراد نابینا است که می‌گوید که به دلیل داشتن معلولیت از سوی برخی از افراد تحقیر شده است.

آقای جامی می‌افزاید: «نابینایی برای افراد مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند و نبود زمینه‌های تحصیلی، یکی دیگر از چالش‌های است که نابینا‌یان با آن مواجه اند.»

به گفته‌ی وی، نبود زمینه‌های کاری یکی دیگر از عواملی است که انگیزه‌ی درس خواندن را از روشن‌دلان می‌گیرد.

از سوی دیگر مسؤولان انجمن ملی نابینایان در هرات می‌گویند که بزرگ‌ترین مشکلاتی که نابینایان دارند در بخش تحصیل و کار است و آنان به حمایت مردم و حکومت نیاز دارند.

عبدالرحمان شریفی می‌گوید: «زمینه‌ی کار برای جوانان در کشور ما فراهم نیست و نابینایان هم‌چنان از نبود کار و مشکلات اقتصادی شان نگران اند.»

او هم‌چنان می‌گوید که استفاده از کتاب‌های صوتی برای این اشخاص زمینه‌ی آموزش را فراهم می‌کند.

آقای شریفی می‌افزاید که 5000 فرد روشن‌دل در هرات وجود دارد که از این میان، 45 درصد آنان را زنان تشکیل می‌دهد.

در همین حال مسؤول توزیع این کتاب‌های صوتی می‌گویند که این کتاب‌ها شامل موضوعات روان‌شناسی، انگیزشی و ترجمه‌ی قرآن کریم است.

عبدالله مومنی مسؤول تهیه‌ی این کتاب‌های صوتی می‌گوید که اشخاص نابینا برای مطالعه‌ی کتاب‌های متنی با مشکل مواجه اند و این کتاب‌ها زمینه‌ی آموزش را برای آنان فراهم می‌کند.

این درحالیست که معلولان در هرات هم‌واره از کم‌توجهی حکومت شکایت داشته و می‌گویند در کنار این که زمینه‌های آموزش برای شان به گونه‌ی درست فراهم نیست، شرایط شغلی نیز برای شان دشوار است.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا