چرا آمار مبتلایان زن به کووید-19 افزایش یافته؟

به اساس آمار ارائه شده از سوی اداره‌ی صحت‌عامه‌ی هرات، تعداد واقعه‌های مثبت ویروس کرونا در میان زنان افزایش یافته است و نیاز است تا در مورد افزایش مبتلایان ویروس کرونا در بخش زنان آگاهی‌دهی صورت گیرد. برای این‌که بدانیم چرا ویروس کرونا نزد زنان افزایش یافته و اداره‌ی صحت چه برنامه‌هایی در این بخش دارد، خبرگزاری بانوان افغانستان با محمدرفیق شیرزی سخن‌گوی اداره‌ی صحت‌عامه گفت‌وگوی را ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: با آغاز موج دوم ویروس کرونا، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در میان زنان افزایش یافته است. چرا؟

پاسخ: بر اساس یافته‌های مسلکی و تخنیکی که در بخش‌های صحی انجام شده است ما در آستانه‌ی موج دوم ویروس کرونا در سراسر افغانستان قرار داریم و از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز اضافه از 7500 واقعه‌ی مثبت بیماران کووید-19 داشتیم و با ایجاد قرنطین در شهر و مسدود ساختن مکان‌های مزدحم سبب شد تا میزان مبتلایان به ویروس کرونا به خصوص نزد زنان کاهش پیدا کند اما بعد از برهم خوردن قرنطین یک تعداد زیادی از تالار‌ها، حمام‌ها، مکتب‌ و دانشگاه‌ها و مکان‌های دیگر به فعالیت‌ها خود آغاز کردند و رفت‌وآمد‌ها زنان در این مکان‌ها افزایش یافت، به همین دلیل امروز ما شاهد کثرت واقعه‌ی مثبت ویروس کرونا در نزد زنان هستیم و بر اساس یافته‌های اداره‌ی صحت عامه ولایت هرات بیشتر از 44 درصد زنانی که به این ویروس مبتلا شده‌اند، ناشی از حضور شان در تالارها، حمام‌ها و مکان‌های مزدحم بوده است.

پرسش: با شروع فصل سرما چقدر از زنان به این ویروس مبتلا شده‌ اند؟

پاسخ: با شروع فصل سرما شیوع ویروس کرونا نزد زنان اوج گرفته است و بر اساس یافته‌های اداره‌ی صحت‌عامه، 66 درصد تمام مبتلایان به ویروس کرونا که روزانه گزارش داده می‌شود را زنان تشکیل می‌دهند.

پرسش: اداره‌ی صحت‌عامه‌ی ولایت هرات برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا برای زنان چه برنامه‌های آگاهی‌دهی دارد؟

پاسخ: در اداره‌ی صحت از زمان شیوع این ویروس تا به حال کمیته‌های زیادی ایجاد شده است و تا به امروز برنامه‌های آگاهی‌دهی برای تمام اقشار جامعه در تمام بخش‌های شهر و شهرستان‌ها داشته است. در برخی از منطقه‌های دور ولایت هرات چون امکان اطلاع‌رسانی وجود نداشت، با هم‌کاری برخی از شرکت‌ها برای آگاهی‌دهی آنان رادیوهایی خریداری شد تا از این طریق آگاهی‌دهی صورت گیرد.

پرسش: اداره‌ی صحت‌عامه‌ی هرات برای آگاهی‌دهی زنان در سطح شهرستان‌ها چه برنامه‌های دارد؟

پاسخ: برنامه‌های آگاهی‌دهی برای افرادی که در سطح شهرستان‌ها و منطقه‌های دور دست هستند از طریق رادیو صورت گرفته است و ما این برنامه‌ها را برای ملاامامان مسجد‌ها اطلاع رسانی کردیم و از آنان خواسته شده تا از طریق منبر مردم را آگاه کنند.

پرسش: توصیه‌های تان در مورد جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نزد زنان حامله و زنان شیرده چیست؟

پاسخ: بر اساس معیار‌های اخیر که از طرف وزارت صحت‌عامه‌ی افغانستان ارائه شده است، به زنان شیرده و زنان حامله باید بیشتر توجه صورت گیرد، نظر به تحقیقات علمی که صورت گرفته نشان می‌دهد که این قشر در مقابل این ویروس بیشتر به خطر مواجه اند و یکی از اولویت‌های خاص، عرضه‌ی خدمات بهداشتی در بحث مبارزه با کووید-19 این قشر خواهند بود.

ترتیب: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا