همایش فرهنگسازی دنیای پر نقش و نگار دستبافتهها
همایش ترویج و فرهنگسازی صنایع دستی زون غرب، از سوی شرکت ابریشم درخشان در هرات برگزار شد. مسؤولان، هدف از برگزاری این همایش را ترویج فرهنگ استفاده صنایع دستی در افغانستان و ایجاد مارکت برای فروش صنایع دستی عنوان میکنند.
در این همایش، صنایع دستی چون قالین، گلیم، تابلو، لباسهای محلی و میوهی خشک؛ از سوی بازرگانان زون غرب به نمایشگذاشته شدو
شماری از بازرگانان زن در این همایش میگویند که حمایت کم مردم سبب میشود تا تولیدات شان به فروش نرسد.
زرمینه انوری بازرگانیست که میوهی حشک میفروشد و از بیرونقی کارش نگران است.
او میگوید که از دو سال به این سو، با تعدادی از زنان دیگر مصروف فعالیت است اما محصولاتاش زیاد به فروش نمیرسد و این، سبب رکود اقتصادی صنعتاش شده است.
خانم انوری میافزاید: «ما کار تهیهی میوه خشک را داریم و تولیدات خود را در برخی از مکانهای شهر به فروش میرسانیم اما مکان مناسب و جایی برای بازاریابی نداریم تا تولیداتمان به فروش برسد.»
در همین حال سکینه حسینی، نمایندهی مردم درشورای ولایتی، برگزاری این همایش را در ترویج فرهنگ استفاده از صنایع دستی موثر میداند.
او میگوید که فرهنگ استفاده از صنایع دستی کشور هنوز هم در جامعهی ما نهادینه نشده و این سبب نگرانی صنعتکاران و بازرگانان شده است.
خانم حسینی میافزاید: «فعالیتهایی که بازرگانان زن در عرصهی تهیهی صنایع دستی انجام میدهند اگر در اجتماع نمایشداده شود و از آنان حمایت شود، روحیه آنان را تغییر میدهد و آنان بیشتر در این بخش تشویق میشوند اما هنوزهم حمایت از صنایع دستی در کشور ما کمرنگ است.»
در این میان اما برخی از اشتراککنندگان این نمایشگاه میگویند که ترویج و فرهنگسازی صنایع دستی در کشور نیاز به بازاریابی دارد.
راضیه محمدی یکی از اعضای این همایش میگوید، «یکی از مشکلات بازرگانان زن این است که آنان مکانی برای فروش و بازاریابی ندارند اما این نهاد در این عرصه میتواند مفید واقع شود.»
در همین حال برگزارکنندگان نمایشگاه هدف برگزاری این همایش را ترویج و فرهنگسازی استفاده از صنایع دستی در کشور عنوان میکنند.
محمدیاسین امینی از اعضای شرکت ابریشم میگوید، «نبود مکانها برای فروش صنایع دستی یکی از چالشهای بزرگ بازرگانان زن در افغانستان است و ما تلاش میکنیم که با برگزاری نمایشگاه فروش تولیدات شان را افزایش دهیم.»
گزارشگر: بهشته عزیز