ششمین جشن‌واره‌ی جهانی فیلم زنان هرات

ششمین جشن‌واره‌ی جهانی فیلم زنان هرات، در قصر دارالامان کابل از سوی رویا سادات فیلم‌ساز افغانستان برگزار شد و هم‌زمان با آن، این فیلم‌ها در هرات نیز نمایش داده شد.

این جشن‌واره مجموعه‌‌یی بیش از 3‌هزار فیلم از 122 کشور است که به‌طور عمومی و متمرکز به موضوعات زنان است و در ولایت‌های کابل، هرات، بامیان، ننگرهار و سرپل نشر می‌شود.

مسؤولان برگزاری جشن‌واره در هرات می‌گویند که موسسه‌ی “فیلم و تیاتر راوی” و اداره‌ی اطلاعات فرهنگ هرات مسؤولیت پخش این جشنواره را در هرات به عهده دارند.

امرالله احمدیان مسؤول نهاد راوی و مسؤول نشر فیلم‌های این جشنواره، می‌گوید که مردم نسبت به سال‌های گذشته از نشر این فیلم‌ها استقبال زیادی کرده‌اند اما به دلیل مشکلات امنیتی و شیوع ویروس کرونا مردم برای تماشای این فیلم‌ها زیاد نمی‌آیند.

آقای احمدیان می‌افزاید: «جشن‌واره بین‌المللی فیلم زنان هرات در این شش‌سالی که برگزار شد در برخی از ولایت‌های کشور نشر می‌شود و ام‌سال، فیلم‌های این جشن‌واره در سه روز(27، 28 و 29عقرب) از طرف موسسه‌ی راوی و اطلاعات فرهنگ نشر می‌شود.»

در همین حال مسؤولان اداره‌ی اطلاعات و فرهنگ هرات، برگزاری این برنامه‌ها را در رشد فرهنگ کشور گامی موثر می‌دانند.

آریا رؤوفیان مسؤول اداره‌ی اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که مجموعه‌ی فیلم‌های این جشن‌واره از کشورهای مختلف جهان نشر می‌شود و نقش مهمی در شناسایی فرهنگ کشورها دارد.

وی می‌افزاید که این، یک جشن‌واره‌ی مهم برای کشور به حساب می‌آید و در حوزه‌ی فرهنگی یک رویداد تاریخی است که همه‌ساله از سوی خانه‌ی فیلم رویا برگزار می‌شود.

آقای روفیان می‌افزاید: «در این جشن‌واره بیشتر از 3هزار فیلم از سراسر جهان رسیده و سبب شده تا افغانستان با کشورهای دیگر جهان وارد رابطه‌ی فرهنگی شود که برای کشور ما بسیار ارزش‌مند است.»

او می‌گوید که در این جشن‌واره مجموعه‌ی فیلم‌، انمیشن و مستند از 122 کشور جهان گنجانیده شده است  و نشرآن سبب ایجاد پل ارتباطی بین فرهنگ‌های مختلف جهان می‌شود.

آقای رؤوفیان هم‌چنان می‌افزاید: « جشن‌واره‌ی فیلم زنان افغانستان نشان دهنده‌ی توانایی‌هایی زنان است و بیشتر این فیلم‌ها از چالش‌های زنان کار شده و نشر این فیلم‌ها در سراسر جهان نشان می‌دهد که حقوق زنان افغانستان هنوز هم تحت شعاع رفتارهای خشونت‌آمیز قرار دارد که برای ازبین بردن این خشونت‌ها باید برنامه‌هایی را داشته باشند.»

این در حالیست که جشن‌واره‌ی فیلم زنان افغانستان در سال 2013 بنیان‌گذاری شد و نخستین دور این جشن‌واره متمرکز به موضوعات زنانه بوده است.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا