برگزاری پنجمین کنفرانس رسانه‌های هرات

پنجمین کنفرانس رسانه‌های هرات با نام “آسیب‌شناسی روزنامه‌نگاری زنان در افغانستان” امروز(29عقرب) از سوی انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان  با مشارکت دانشکده‌ی ژورنالیزم دانشگاه هرات برگزار شد. در این کنفرانس علمی؛ مقام‌های محلی، استادان دانشگاه، مدیران رسانه‌ها، روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی شرکت کردند.

در این کنفرانس از پژوهش ” در کشمکش ماندن و رفتن؛ شناسایی دشواری‌های روزنامه‌نگاران زن و تاثیر آن بر قصد ترک شغل روزنامه‌نگاری” رونمایی شد و یافته‌های آن از سوی گروه پژوهش انستیتوت ارائه شد.

مسؤولان در انستیوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان می‌گویند که خبرنگاران زن در افغانستان با چالش‌های زیادی مواجه اند.

فیصل کریمی رئیس انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان می‌گوید که خبرنگاران زن در افغانستان نسبت به مردان با چالش‌های زیادی مواجه اند.

آقای کریمی می‌افزاید: «افزایش چالش‌ها سبب شده تا حضور زنان در رسانه‌ها کم‌رنگ شود و این کنفرانس، برای آسیب‌شناسی روزنامه‌نگاری زنان در افغانستان برگزار شده است.

در همین حال دکتور سید نجیب‌الرحمن حدید،  رئیس دانشکده‌ی ژورنالیزم دانشگاه هرات در سخن‌رانی بر انجام پژوهش‌های علمی بیشتر در مورد مشکلات روزنامه‌نگاران در افغانستان تاکید کرد و گفت نیاز است تا در مورد چالش‌های روزنامه‌نگاران مرد نیز پژوهش‌هایی انجام شود.

از سوی دیگر مؤونسه حسن‌زاده، معاون امور اجتماعی ولایت هرات نیز در این کنفرانس بر پی‌گیری مشکلات روزنامه‌نگاران زن از سوی حکومت تاکید کرد و گفت که آنان تلاش می‌کنند تا حمایت‌های بیشتری از روزنامه‌نگاران زن داشته باشند.

در بخش دیگر این کنفرانس، میزگردی با شرکت سهیلا عرفانی استاد دانشگاه و مدیر مسؤول رادیو تلویزیون معراج، عاطفه غفوری مسؤول بخش زنان کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران و شیما وفا روزنامه‌نگار برگزار شد و چالش‌های روزنامه‌نگاران زن مورد بحث قرار گرفت.

سهیلا عرفانی مدیر مسؤول رادیو معراج می‌گوید که مشکلات امنیتی کشور، محدودیت‌های خانواده‌ها و تبعیض جنسیتی در رسانه‌ها از جمله مشکلات عمده‌ی خبرنگاران زن در کشور است.

خانم عرفانی می‌افزاید: «وجود چالش‌های خبرنگاران زن در افغانستان سبب شده تا بسیاری از خبرنگارن زن اعتماد به نفس‌شان را از دست داده و شغل خود را ترک کنند.»

در همین حال عاطفه غفوری مسؤول بخش کمیته مصونیت خبرنگاران می‌گوید، از سال 2020  به این سو، چالش‌ها و شکایت‌های خبرنگاران زن افزایش یافته است.

خانم غفوری می‌افزاید: «شماری از خبرنگارن زن می‌گویند که در رسانه‌یی که کار می‌‌کنند خبرنگاران مرد با  معاش بالاتری استخدام می‌شوند اما به خبرنگاران زن توجهی صورت نمی‌گیرد و با معاش کمی آنان را رضایت می‌دهند تا کار کنند.»

در همین حال شیما وفا روزنامه‌نگار زن می‌گوید که روزنامه‌نگاران زن معاش کمی دارند و این یک دغدغه‌ی جدی است.

انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای افغانستان کنفرانس سالانه‌ی رسانه‌های هرات را به منظور آسیب‌شناسی و بررسی وضعیت روزنامه‌نگاری و رسانه‌ها در افغانستان برگزار می‌کند.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا