«شرایط کار برای مردان گرافیست بهتر است»

شماری از دختران گرافیست از نبود بازار‌ کار در هرات ابراز نگرانی می‌کنند این دختران می‌گویند نبود معاش و بازار کار مناسب آنان را نسبت به آینده‌ی کاری‌شان نگران ساخته است.

شبنم شهبانو دانش‌جوی گرافیک در دانش‌گاه هرات می‌گوید فضای کاری در رشته‌ی گرافیک، بیشتر برای مردان مهیاست و زنان در این بخش، شانس کم‌تری دارند.

به گفته‌ی شهبانو، در زمینه‌ی کار گرافیکی، به زنان کم‌تر اعتماد می‌شود و این یکی از دلایل فضای کاری محدود برای دختران گرافیست است.

شماری از دختران گرافیست اما از تبعیض در امتیازات زنان و مردان گرافیست سخن می‌گویند.

زهرا افشار می‌گوید: «وقتی برای مصاحبه‌ی کاری به یک دفتر رفتم، حجم کاری آنان بیشتر از معاشی بود که برای من می‌دادند و این کار از توان من خارج بود.»

آموزگاران رشته‌ی گرافیک اما می‌گویند، زمینه‌ی کاری در این عرصه برای زنان و مردان گرافیک‌کار آن‌چنان که باید، مساعد نیست.

محمود حق‌دوست، گرافیست و استاد دانشگاه هرات می‌گوید مشکل این‌ است که امروزه، بیشتر کارهای گرافیکی با هزینه‌ی کم، به افراد غیرحرفه‌یی سپرده می‌شود.

«زمینه‌ی کار برای بانوان و آقایان مساعد نیست و متاسفانه امروزه کارهای گرافیکی را به اشخاص آماتور می‌سپارند تا با هزینه‌ی کم و بی‌کیفیت کارهای گرافیکی آنان را انجام دهد.»

به گفته‌ی آقای حق‌دوست، این‌کار سبب شده تا دانش‌جویان گرافیک از نبود بازار کار شکایت داشته باشند.

در پهلوی این نگرانی‌ها مراکز آموزشی در هرات، برای دختران زمینه‌ی آموزش رایگان و کاری را فراهم می‌کند.

حسیب رسا، مدیر مرکز آموزشی کدنویسی یا (CTI) می‌گوید این مرکز، برای علاقه‌مندان رشته‌ی گرافیک، دوره‌های آموزشی دوساله را فراهم می‌کند که در هر دوره، حدود 90 دختر در بخش‌های گرافیک، برنامه‌نویسی و گیم‌سازی آموزش می‌بینند.

او می‌افزاید: «برای دختران در طول آموزش زمینه‌های کاری را از طریق آنلاین بیشتر فراهم میسازیم تا بعد از فراغت بتوانند برنامه‌های بزرگ‌تری مدیریت کنند.»

وی از دولت می‌خواهد تا توجه بیشتری در این عرصه داشته باشد و در قسمت تکنالوژی سرمایه‌گذاری کند.

گزارش‌گر: فاطمه کریمی

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا