دیدار عبدالله عبدالله با زنان در هرات

داکتر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان امروز (24عقرب) نشستی را با زنان از اقشار مختلف جامعه در هرات برگزار کرد، هدف از این نشست گفت‌وگو در مورد اهمیت نقش زنان در ایجاد صلح و امنیت در جامعه است.

در این نشست، شماری از زنان، از ناامنی‌های اخیر، ابراز نگرانی کردند.

جهانتاب طاهری نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی می‌گوید مشکلات امنیتی به پیمانه‌ی زیادی دامن‌گیر مردم شهر شده است و طالبان در شهرستان‌ها امنیت مردم را به خطر مواجه ساخته اند.

خانم طاهری می‌افزاید: «با آزاد شدن شش‌هزار زندانی طالب، ناامنی‌های کشور هم‌چنان افزایش یافته و امروز جان افراد اقشار مختلف با خطر روبرو است و حکومت باید در این‌باره توجه جدی داشته باشد.»

در همین حال برخی دیگر از نمایندهای‌ مردم در شورای ولایتی می‌گویند که طالبان افراد زیادی را در شهر و شهرستان‌ها به قتل رسانده‌ اند اما حکومت برای تامین امنیت هیچ گامی برنداشته است.

سکینه حسینی نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی می‌گوید که در افغانستان تمام اقشار از وضعیت امنیتی خوبی برخوردار نیستند و این سبب شده تا مردم نگرانی‌های زیادی داشته باشند.

خانم حسینی می‌افزاید: «با آغاز گفت‌وگوهای صلح در کنار این‌که ناامنی‌ها افزایش یافته گروه‌های زیادی نگران آینده‌ی شان اند، به ویژه زنان افغانستان نگران اند که ممکن است پس از گفت‌وگوهای صلح حقوق‌شان زیر پا شود و دوباره خانه‌نشین شده و مورد خشونت قرار بگیرند.»

او هم‌چنان می‌گوید که حکومت باید برای تامین امنیت در افغانستان راه‌ حل پیدا کند تا مشکلات امنیتی مردم کاهش یابد.

در این میان اما برخی از بازرگانان زن در هرات می‌گویند که زنان تجارت‌پیشه درهرات و شهرستان‌ها بعد از شیوع ویروس کرونا به مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

مریم جامی‌ رئیس پیشین اتاق تجارت و صنعت زنان در حوزه‌ی غرب می‌گوید که در کنار ناامنی، شیوع ویروس کرونا سبب شده تا تجارت بازرگانان زن در حوزه‌ی غرب افغانستان با رکود مواجه شود.

خانم احمدی می‌افزاید: «با شیوع ویروس کرونا تجارت زنان درحوزه‌ی غرب به تعلیق درآمده و حدود دو ماه است که بازرگان زن دوباره توانستند، تجارت خود را آغاز کنند.»

او می‌گوید که کم‌بود بازارهای تجارتی برای فروش تولیدات زنان در هرات از مشکلات دیگری است که که بازرگانان زن را نگران ساخته است.

در این میان سیما پژمان نماینده‌ی بازماندهای قربانیان جنگ که در این نشست حضور یافته بود می‌گوید که خانواده‌های قربانیان جنگ در وضعیت نامطلوب اقتصادی زندگی می‌کنند و حکومت باید به این وضعیت رسیدگی کند.

سیما پژمان می‌گوید که بعد از شهید شدن همسر‌اش در جنگ، از آینده‌ی اقتصادی‌اش نگران است.

خانم پژمان می‌افزاید: «حکومت برای بازمانده‌های قربانیان جنگ هیچ کمکی نکرده است در حالی که آنان با مشکلات اقتصادی مواجه اند.»

در همین حال داکتر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه‌ی ملی افغانستان می‌گوید که ناامنی، مشکلات اقتصادی و مسایل که به خانواده‌های شهدا ربط می‌گیرد از جمله چالش‌های عمده است که مردم در سراسر افغانستان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

آقای عبدالله می‌افزاید: «تا به حال فیصله‌یی صورت نگرفته که نشان بدهد بعد از گفت‌وگوهای صلح حقوق زنان در افغانستان تامین نشود.»

او هم‌چنان می‌گوید که هیأت مذاکره‌کننده‌ی صلح تلاش‌ می‌کنند تا برای گرفتن حق مردم در گفت‌وگوها ایستادگی کنند.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا