ابتلای کودکان به ویروس کرونا؛ از شایعه تا واقعیت

از شیوع ویروس کرونا در کشور حدود 9 ماه می‌گذرد اما با سردشدن هوا و احتمال شیوع موج دوم کرونا، زنان زیادی نگران شیوع این ویروس به کودکان شان اند. اما شایعاتی مبنی بر عدم سرایت این ویروس به کودکان وجود دارد، برای صحت و سقم این موضوع، با احمدشاه مشفق، متخصص بیماری‌های داخله، گفت‌وگویی داریم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: آیا شایعاتی که در مورد مبتلا نشدن کودکان به کرونا هست، واقعیت دارد؟

پاسخ: بیشترین واقعات کرونا در جهان بالاتر از سن‌های 10 سال ثبت شده است. در بیشتر جاها دیده شده که کودکان نیز به این ویروس مبتلا شده‌اند، آمار در افغانستان اما نشان می‌دهد که کودکان در کشور، به این ویروس مبتلا نشده اند. در کل، میزان ابتلای کودکان زیر 10 سال در جهان محدود است. بیماری‌های فصلی مثل سرماخوردگی، سرفه و غیره در کودکان طبیعی است و به همین دلیل بیشتر خانواده‌ها این بیماری را با ویروس کرونا اشتباه می‌گیرند.

پرسش: کودکان چگونه به این ویروس مبتلا می‌شوند و چه علایمی دارند؟

پاسخ: علایم مبتلا شدگان ویروس کرونا برای کودکان مانند بزرگ‌سالان است. سرماخوردگی، ریزش، تب و سرفه، علایمی است که کودکانی که مبتلا می‌شوند نیز دارند و با انتی بیوتیک‌های ضعیف می‌توان آنان را درمان کرد اما مقاومت بدن جوانان و کودکان بیشتر از بزرگ‌سالان است و این سبب می‌شود که کودکان این ویروس را به دیگران منتقل کنند.

پرسش: گفتید که بزرگ‌سالان بیشتر از کودکان به این ویروس مبتلا می‌شوند کمی بیشتر توضیح دهید؟

پاسخ: بزرگ‌سالان به دلیل این‌که مقاوت بدن‌شان کم است و ممکن بیماری‌هایی مثل دیابت، مشکل قلبی و نفس‌تنگی داشته باشند، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند، به همین دلیل ویروس کرونا آنان را بیشتر از کودکان مبتلا می‌کند اما کودکان و جوانان به دلیل این‌که مقاومت بدن شان زیاد است و در مقابل امراض مختلف قوی هستند در هنگام مبتلا شدن به این ویروس، نقش ناقل این ویروس را بازی می‌کنند.

پرسش: برای این‌‌که کودکان کم‌تر در معرض خطر این ویروس قرار گیرند مادران چه ‌‌کارهایی باید انجام دهند؟

پاسخ: مادران باید کم‌تر کودکان خود را بیرون از خانه و یا در پارک‌ها ببرند و از حضور در مکان‌های مزدحم جلوگیری کنند، زیرا کودکان ممکن است این ویروس را به دیگران انتقال دهند. در شست‌شو و نظافت کودکان‌شان توجه زیادی داشته باشند. در جامعه‌ی ما مردم بیشتر به کودکان ارتباط می‌گیرند و همین که کودکی را جایی می‌بینند در آغوش گرفته و آنان را نوازش می‌دهند به همین دلیل این ویروس برای آنان منتقل می‌شود. مادران هم‌چنان باید در هنگام شیردهی و تماس با کودکان‌شان نکات‌ بهداشتی را مراعات کنند.

پرسش: آیا برای درمان کودکان مبتلا به این ویروس می‌توانیم از داروها استفاده کنیم؟

پاسخ: در سراسر جهان کودکان کم‌تر به این ویروس مبتلا می‌شوند اما امکان مبتلاشدن شان وجود دارد. به همین دلیل باید در قدم نخست پیش‌گیری‌های عمده را انجام دهند و بعدا اگر کودکان علایم داشته باشند و عوارض جدی برای شان ایجاد شد، آنان می‌توانند با مراجعه به متخصص کودکان دارو‌هایی که از طرف داکتران توصیه می‌شود را استفاده کنند اما اگر سرماخوردگی و ریزش داشته باشند می‌توانند از قطره‌ی ویتامین‌سی و قرص سرماخوردگی کودکان استفاده کنند.

پرسش: گفته شده که کودکان بیشتر ناقل این ویروس اند؟ چرا؟

پاسخ: چند بخش از بیماران این ویروس انتقال دهنده‌ها اند که از جمله کودکان، نوجوانان و جوانانی که علایم این ویروس را ندارند سبب می‌شوند تا این بیماری را به دیگران انتقال دهند. به همین دلیل در خانواده‌ها باید بیشتر آگاهی‌دهی صورت بگیرد تا موارد بهداشتی را رعایت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا