نی: تهدیدهای امنیتی و محدودیت در دست‌رسی به اطلاعات افزایش یافته است

نی (حمایت‌کننده‌ی رسانه‌های آزاد افغانستان) امروز (21عقرب) نشست خبری را پیرامون امنیت رسانه‌ها و خبرنگاران و محدودیت حق دسترسی به اطلاعات در حوزه‌ی غرب کشور برگزار کرد.

مسؤولان دفتر نی می‌گویند که جامعه‌ی خبرنگاری و نهادهای حامی رسانه‌ها از نبود امنیت و محدودیت‌های حق دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و این نشست برای دادخواهی‌های جهت رسیدگی به این وضعیت برگزار شده است.

حامد مومن، مسؤول ساحو‌ی دفتر نی می‌گوید که محدودیت دسترسی به اطلاعات برای خبرنگاران در حوزه‌ی غرب نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته‌ و خبرنگاران زیادی در این‌باره شکایت دارند.

آقای مومن می‌افزاید: «در گذشته‌ شکایت‌های‌ زیادی از طرف خبرنگاران وجود داشت که مقام‍‌های حکومتی برای آنان اطلاعات ناقص ارائه می‌کنند و برخی از اداره‌های حکومتی برای آنان اطلاعات نمی‌دهد اما شکایت‌هایی که در این نزدیکی‌ها برای ما رسیده، نشان می‌دهد که برخی از سخن‌گویان حتی جواب تماس‌های خبرنگاران را نیز نمی‌دهد و این برای ما و جامعه‌ی خبرنگاری به شدت نگرانی ایجاد کرده و فضای آزادی بیان را نیز محدود ساخته است.»

او هم‌چنان می‌گوید، برخی از خبرنگاران شکایت دارند که مقام‌های حکومتی به آنان می‌گویند، در صورت نشر اطلاعات که به نفع همان اداره‌، برای شان معلومات خواهند داد.

این مسؤول دفتر نی می‌افزاید، امنیت خبرنگارن در حوزه‌ی غرب نیز با خطر مواجه است و این، برای جامعه‌ی رسانه‌یی به شدت نگران کننده است.

آقای مومن می‌افزاید: «وضعیت امنیتی خبرنگاران تا حدی بحرانی است که هر لحظه ممکن است یک فعال رسانه‌یی قربانی شود.»

وی افزود که مقام‌های امنیتی و حکومتی باید پیرامون این مسئله توجه جدی داشته باشند تا این‌که بتوانند در آینده ،مصؤونیت خبرنگارن را تضمین کنند.

در همین حال برخی از خبرنگاران می‌گویند که امروزه محدویت‌های حق دسترسی به اطلاعات در حوزه‌ی غرب برای خبرنگاران افزایش یافته و این محدودیت‌ها در پاسخ‌گویی مقام‌های حکومتی بیشتر وجود دارد.

سمیه ولی‌زاده خبرنگار در یکی از رسانه‌های محلی در هرات می‌گوید که مقام‌های حکومتی به خصوص بخش‌های امنیتی و دفاعی بیشتر تمایل دارند تا در پوشش خبرها، رسانه‌ها بر دست آوردهای شان تمرکز داشته باشند و اگر رویداد امنیتی رخ می‌دهد آنان به آسانی پاسخ نمی‌دهند.

خانم ولی‌زاده می‌افزاید: «به دلیل افزایش محدودیت‌های حق دسترسی با اطلاعات در اداره‌های حکومتی ما خبرنگاران مجبوریم تا اطلاعات را از منابع مردمی تهیه کنیم.»

او هم‌چنان می‌گوید که در برخی از رسانه‌ها هنوز جنسیت یک امتیاز دانسته می‌شود و آنان ترجیح می‌دهند تا برای کارهای ساحوی خود خبرنگار مرد استخدام کنند و این موضوع برای خبرنگارن زن نگران کننده است.

گفتنی است که مسؤولان در دفتر ساحوی نی، محمد رفیق شیرزی، سخن‌گوی ریاست صحت عامه را نیز به پاس اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع‌اش تقدیر کردند.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا