دومین دور نمایش‌گاه بازار روستایی بازرگانان زن

دومین دور نمایش‌گاه بازار روستایی بازرگانان زن از سوی وزارت انکشاف دهات هرات برای سه روز (15 تا 17 عقرب) برگزار شد. شماری از بازرگانان زن از فروش محصولات شان در این نمایش‌گاه ابراز خرسندی کرده و می‌گویند که نبود بازار فروش در روستاها از چالش‌های بزرگ برای فروش محصولات شان است.

برخی از بازرگانان زن می‌گویند که در سه روز این نمایش‌گاه محصولات زیادی از آنان به فروش رسیده است.

معصومه امیری فروشنده‌ی لباس‌های بافتنی می‌گوید که آنان در ولسوالی گذره زندگی می‌کنند و با پانزده زن دیگر مشغول بافت لباس اند اما در آن‌جا فروشگاهی ندارند تا لوازم خود را به‌ فروش برسانند.

خانم امیری می‌افزاید: «ما در این سه روز نمایش‌گاه توانستیم تا پنج هزار افعانی کار کنیم در حالی‌که در روستای خود فروشگاهی نداریم و تولیدات خود را زیاد نمی‌توانیم به فروش برسانیم.»

او هم‌‌چنان می‌گوید که نبود بازار کار از چالش‌های بزرگی سد راه زنان بازرگان است.

در همین حال برخی دیگر از زنان بازرگان می‌گویند که تولیدات آنان بیشتر در شهر به فروش می‌رسد و برگزاری این نمایش‌گاه‌ها در شهر، سبب پیشرفت رونق تجارت آنان می‌شود.

ساره محمدی فروشنده‌ی مواد غذایی در شهرستان کرخ است و می‌گوید که دو سال در بخش تولید مواد غذایی کار می‌کند اما نبود فروشگاه و نمایش‌گاه‌ها در سطح شهر سبب از بین رفتن‌ روحیه کاری زنان می‌شود.

خانم محمدی می‌افزاید: «ما در قریه‌ی خود گروه تولیدی داریم که به تعداد ده تن از زنان در آن کار می‌کنند اما چون فروشگاهی نداریم تا لوازم خود را بفروشیم، هر هفته تولیدات خود را خانه به خانه می‌بریم تا بفروشیم ولی دست مزد ما کم است و نیاز داریم تا نمایش‌گاه‌های ملی برگزار شود و محصولات ما فروخته شود.»

در این میان اما برخی از زنان بازرگان می‌گویند که نبود بازار کار در شهرستان‌ها سبب کاهش علاقه‌مندی زنان روستایی به تجارت شده است.

فاطمه اکبری یک از فروشنده‎های دیگری است که می‌گوید سال پار در روستای‌شان بیست تن از زنان مصروف تهیه و فروش مواد غذایی بودند اما ام‌سال تعداد شان به پانزده تن کاهش یافته‌ است.

خانم اکبری می‌افزاید: «من و همکارانم مواد غذایی مثل ترشی، مربا و غیره درست می‌کنیم اما در روستای ما فروشگاهی نیست تا مواد غذایی ما به فروش برسد.»

او هم‌چنان می‌گوید که رشد زنان در تجارت کشور وابسته به ایجاد بازارهای کاری است و نبود این مکان‌ها چالش‌های زیادی را برای شان ایجاد کرده است.

در همین حال برگزارکنندگان این نمایش‌گاه حضور بازرگانان زن را در رشد نجارت کشور امیدوارکننده می‌دانند.

صالحه محمدی یکی از برگزارکنند‌گان این نمایش‌گاه می‌گوید که این برنامه از سوی برنامه‌ی ملی انکشاف اقتصاد روستایی برای سه روز برگزار شده و به تعداد چهل غرفه از بازرگانان زن در این نمایش‌گاه وجود دارد.

خانم صالحه می‌افزاید: «بازرگانان زن روستایی در عرصه‌ی پیشرفت تجارت کشور رشد چشم‌گیری داشته اند اما کم‌بود نمایش‌گاه‌های ملی، سطح شهری و فروشگاه‌‌ها برای فروش محصولات آنان سبب شده تا آنان به مشکلات اقتصادی مواجه شوند و حکومت نیز هیچ توجه‌ی برای زنان نداشته است..»

وی هم‌چنان می‌گوید که به زودی قرار است نمایش‌گاه دیگری در کابل برای نمایش تولیدات زنان افغانستان برگزار شود.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا