برگزاری نمایشگاه تولیدات داخلی در کابل
مسؤولان اتحادیهی اجتماعی تاجران و سرمایهگذاران افغانستان به منظور معرفی محصولات داخلی و صنعتی کشور نمایشگاه سه روزهی را با نام “توسعهی تجارت افغانستان” در کابل برگزار کردند.
شماری از بازرگانان زن برگزاری این نمایشگاهها را مفید دانسته اما میگویند آنان در وضعیت نامناسب اقتصادی و امنیتی به شغل شان ادامه میدهند.
برخی از زنان بازرگان در این نمایشگاه از چالشهای امنیتی، نبود بودجه و عدم حمایت مردم از تولیدات شان شکایت دارند.
نفیسه دانش بازرگانی است که نبود امنیت در شهر را چالش بزرگی برای شغلاش میداند و میگوید که تجارت در سایهی ناامنی کارش را دشوار ساخته است.
خانم دانش میافزاید: «زنان بازرگان در پهلوی اینکه با مشکلات اقتصادی مواجه اند همچنان در این شرایط ناگوار امنیتی نمیتوانند به سادگی به کارهای تجارت شان ادامه بدهند.»
وی میگوید که حکومت در قدم اول باید امنیت زنان بازرگان را تامین کند تا آنان بتوانند در تجارت خود پیشرفت کنند.
در همین حال برخی از زنان بازرگان از مشکلات در گرفتن جواز کار شاکی اند.
وحیده شیرزاد زن بازرگانی است که تولیدات مختلفی مانند لباس، مواد شوینده و مواد غذایی دارد اما او میگوید برای تمدید جواز کارش به مشکل مواجه شده است.
خانم شیرزاد میافزاید: «مدت یک سال است که برای تمدید جواز کاریام به دفاتر مختلفی رفت و آمد میکنم اما تا به حال هیچ ارگانی نتوانسته به مشکل من رسیدگی کند.»
وی همچنان میگوید که مردم در قسمت استفاده از تولیدات داخلی همکاری زیادی ندارند و به همین دلیل رشد اقتصادی آنان افزایش نیافته است.
در این میان برخی از زنان بازرگان حمایت کم مردم از تولیدات شان را چالش بزرگی میدانند.
محبوبه صوفی بازرگانی دیگر است که میگوید در سطح شهر تولیدات صابون دارد. او اما از عدم استقبال مردم از تولیدات داخلی شکایت دارد.
خانم صوفی میافزاید: «ما تولیدات خود را به تالارها و دیگر اماکن برای فروش میفرستیم اما آنان محصولات خارجی را جایگزین تولیدات داخلی کردهاند و این چالش، رشد اقتصادی ما را به خطر مواجه ساخته است.»
وی میگوید اگر مردم از تولیدات آنان استفاده نکنند تجارت شان به رکود مواجه میشود و زنان بازرگان در عرصه تجارت نمیتوانند رشد کنند.
این درحالیست که مسؤولان وزارت تجارت و صنعت برگزاری نمایشگاه را برای معرفی تولیدات داخلی و رشد تجارت در کشور مفید دانسته و از گرفتن بودجهی مناسب از سوی بانک جهانی برای رشد اقتصادی و تجارتهای کوچک خبر میدهد.
نثاراحمد غوریانی، سرپرست وزارت تجارت و صنعت میگوید که به زودی مقدار 300 میلیون دالر از سوی بانک جهانی برای تجارتهای کوچک داده میشود و این پول از طریق وزارت به بازرگانان زن ومرد پرداخت میشود.
آقای غوریانی میافزاید: « به زودی کار شروع نمایشگاه دایمی در کابل آغاز میشود و بازرگانان زن ومرد میتوانند بعد از این محصولات شان را آنجا به نمایش بگذارند.»
آقای غوریانی همچنان میگوید که پس از این، مشکلات گرفتن جواز برای بازرگانان زن ومرد آسان خواهد شد.
وی میافزاید: «وزارت تجارت و صنعت قراردادی را با تمام وزارتهای دیگر به امضا رسانده تا بعد از این در قسمت گرفتن جواز کاری و تمدید آن بازرگانان به مشکل مواجه نشوند.»
در همین حال برگزارکنندهی این نمایشگاه میگوید این نمایشگاه به هدف رشد و توسعهی تجارت برگزار شده است.
عبدالحادی فرهنگ رئیس اتحادیهی بازرگانان و سرمایهگذاران افغانستان میگوید: « برگزاری این نمایشگاه باعث بازاریابی و ایجاد راهکار تجارتی شده و برای توسعهی بهتر صنایع داخلی موثر است.»
این درحالی است که از مدتی به این سو، بازرگانان از نبود امنیت، عدم همکاری حکومت با آنان و نبود بازار فروش داخلی و خارجی شکایت دارند.
گزارشگر: بهشته عزیز