رومینا عثمانی: برای رشد اقتصادی زنان، باید تلاش شود

بازرگانان زن در هرات پس از شیوع ویروس کرونا با چالش‌های زیادی روبرو شدند و حتی تجارت برخی از آنان رو به رکود است. چندی پیش اتاق تجارت و صنعت زنان در حوزه‌ی غرب، انتخابات خود را در هرات برگزار کرد و بر اساس این انتخابات، رومینا عثمانی رئیس این اتاق گزینش شد. خبرنگار خبرگزاری بانوان افغانستان در یک گفت‌وگوی ویژه به معرفی این بانو پرداخته و در مورد برنامه‌های آینده‌اش پرسیده است.

پرسش: از چی زمانی وارد کار تجارت شدید؟

پاسخ: من از زمان دانشجویی‌ام وارد دنیای توان‌مندسازی اقتصادی زنان شدم و از همان زمان برای فعالیت‌های اقتصادی تلاش کردم. در ابتدا به‌طور افتخاری کارم را آغاز کردم و بعدا علاقه‌مندی زیادی برای کمک در رشد اقتصادی زنان جامعه داشتم و اتاق‌های تجارت و صنعت زنان در قسمت پیش‌برد این اهداف برایم موثر بود.

با این‌که در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه تندربرد اریزونا، مدیریت و تجارت را آموزش دیده بودم، شرکت خودم را به‌طور رسمی در اوایل  سال ۲۰۱۷ به عنوان شرکت واردات و صادرات ایجاد کردم.

پرسش: از چه زمانی در اتاق تجارت و صنعت زنان کار کردید؟

پاسخ: در حدود سه سال پیش وقتی اتاق تجارت و صنعت زنان برای نخستین‌بار در حوزه‌ی غرب از سوی بانو وافق موسس اتاق افتتاح شد، خودم را نامزد هیأت‌مدیره کردم و با اکثریت رای زنان تجارت‌پیشه‌ی هرات توانستم به بورد راه پیدا کنم. در دور نخست عضو بورد و یا معاون انکشاف تجارت در اتاق تجارت و صنایع زنان حوزه‌ی غرب به‌گونه‌ی افتخاری کار کردم.

پرسش: چگونه رئیس اتاق تجارت و صنعت زنان شدید؟

پاسخ: من سیزده سال است که از طریق نهادهای مختلف خارجی در بخش توان‌مندسازی زنان کار می‌کنم و پس از سه سال معاون اتاق‌ تجارت وصنعت شدم و از این طریق پروژه‌های زیادی برای پیشرفت زنان تجارت‌پیشه به‌دست آوردم. از جمله پروژه‌ی موسسه‌ی هلپ جرمنی، بنیاد پتریپ و اتاق تجارت زنان که یک ساختمان دو طبقه‌یی را در شهرک اسلام‌قلعه برای زنان تجارت‌پیشه‌ی شهرستان‌ها ایجاد کرده است. این مارکیت برای زنان در قسمت نمایش تولیدات شان کمک می‌کند و به اساس فعالیت‌هایی که در این مدت داشتم و به اساس بلندترین رای که از طرف زنان تجارت‌پیشه گرفتم، به عنوان رئیس اتاق معرفی شدم.

پرسش: در مورد کار‌هایی که تا به حال در اتاق تجارت و صنعت زنان داشتید صحبت کنید.

پاسخ: من از زمانی که وارد کار تجارت در اتاق تجارت و صنعت زنان شدم از دادخواهی‌های برای انکشاف زنان تجارت‌پیشه کار‌م را آغاز کردم و تا به ایجاد مارکت‌ها و تشویق زنان تجارت‌پیشه کارهای زیادی انجام دادم. ما از طریق اتاق تجارت نشست‌هایی با ارگ ریاست‌جمهوری، سفارت‌خانه‌ها و غیره داشتیم که در مورد چالش‌های بازرگانان زن صحبت کردیم و از طریق موسسه‌ی هلپ جرمنی و اتاق تجارت زنان یک ساختمان دو طبقه‌یی را در شهرک اسلام‌قلعه برای زنان تجارت‌پیشه‌ی شهرستان‌ها ایجاد کردیم.

پرسش: زنان تجارت‌‌پیشه با چه چالش‌هایی مواجه اند؟

پاسخ: مشکلات زنان تجارت‌پیشه در جامعه‌ی ما زیاد است از جمله مشکلات امنیتی که زنان تجارت‌پیشه به راحتی نمی‌توانند به خاطر نمایش و فروش تولیدات شان به جاهای دور دست سفر کنند. عدم حمایت خانواده و حکومت در قسمت تجارت برای این زنان که سبب می‌شود آنان انگیزه‌ی خود را از دست بدهند و در این عرصه کار نکنند.

مالیات زیاد بالای تجارت زنان و نبود بودجه‌ی کافی، عدم موجودیت مارکت‌های بزرگ برای زنان تجارت‌پیشه در شهر که سبب می‌شود محصولات این زنان به فروش نرسد و غیره از جمله چالش‌های بزرگ زنان تجارت‌پیشه است.

پرسش: چرا خواستید رئیس اتاق تجارت و صنعت زنان شوید؟

پاسخ: من سال‌های زیادی در اتاق تجارت و صنعت زنان از طریق نهادهای هلپ، انجمن ویسا و غیره نهادها برای توان‌مندسازی زنان تجارت‌پیشه کار کردم و آشنایی زیادی با فعالیت‌های تجارتی دارم، به همین دلیل خواستم رئیس اتاق‌ تجارت و صنعت باشم تا در قسمت پیش‌برد اهداف کاری زنان تجارت‌پیشه و توان‌مندسازی آنان کارهای دیگری نیز انجام دهم.

پرسش: برای آینده چه برنامه‌های دارید؟

پاسخ: ما می‌خواهیم تا با همکاری حکومت و نهادهای حمایت کننده‌ی زنان تجارت‌پیشه، دونرها و موسسات دیگر، فرصت‌های بیشتری برای زنان تجارت‌پیشه ایجاد کنیم و هم‌چنان برای آینده در نظر داریم تا در قسمت ایجاد مارکت‌ها در شهر برای فروش محصولات بازرگانان زن کارهای انجام دهیم و با ایجاد دادخواهی‌ها در نظر داریم تا سهولت‌های زیادی در قسمت ثبت و راجستر و گرفتن جواز کاری برای زنان تجارت‌پیشه ایجاد شود.

ترتیب: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا