سایه‌ی تهدیدهای امنیتی روی کار عکاس‌خبرنگاران زن

 

شماری از عکاس‌خبرنگاران زن هرات از چالش‌هایی چون تهدیدهای امنیتی و دیدگاه منفی افراد جامعه شکایت دارند و می‌گویند این مشکلات سبب شده است تا نتوانند در شهر و حومه‌های شهر عکاسی کنند.

برخی از خبرنگاران و عکاسان زن مشکلات امنیتی و سرقت‌های مسلحانه را از چالش‌های عمده‌ی این روزهای شهر هرات عنوان می‌کنند.

الهه ساحل، عکاس‌خبرنگار در یکی از رسانه‌های جهانی می‌گوید که باید روزانه عکاسی کند اما به دلیل این‌که امروزه سرقت در شهر زیاد شده، نمی‌تواند حتی در سطح شهر به راحتی عکاسی کند.

خانم ساحل می‌افزاید: «ناامنی‌های شهر در این اواخر افزایش یافته و من به دلیل این‌که مبادا مورد حمله‌ی دزدان قرار گیرم و کامره و دیگر تجهیزات خود را از دست بدهم دیگر در خیابان‌ها نمی‌توانم عکاسی کنم و این برای من و شغلم نگرانی ایجاد کرده است.»

خانم ساحل هم‌چنان می‌افزاید که هیچ امیدواری برای ازبین‌بردن این چالش وجود ندارد و او و دیگر عکاس‌خبرنگاران مجبور اند با این وضعیت کار کنند.

در همین حال برخی دیگر از این خبرنگاران زن می‌گویند چالش‌های شان برای عکاسی از سطح شهر نسبت به گذشته افزایش یافته است.

ملکه محمودزاده عکاس‌خبرنگار در یکی از رسانه‌های محلی می‌گوید، امروزه زنان خبرنگار و عکاس برای گرفتن عکس، مورد آزار و اذیت مردم قرار می‌گیرند.

خانم محمودزاده می‌افزاید: «در گذشته‌ها ما به راحتی برای پوشش خبر و گرفتن عکس در بیرون از شهر می‌رفتیم اما حالا برای ما مشکل است که حتی در داخل شهر عکاسی کنیم چون برخی از مردم شهر طرز دید خوبی از فعالیت‌های رسانه‌ها ندارند و مانع عکاسی ما می‌شوند.»

وی می‌گوید  از این که مبادا در هنگام عکاسی مورد آزار و اذیت مردم و دزدان قرار بگیرد و تجهیزات خود را از دست بدهد، نگران است.

این درحالیست که شماری آگاهان امور اجتماعی می‌گویند جامعه‌ی سنتی و طرز دید برخی از مردم تا به حال پذیرای حضور زنان در جامعه نیست.

عصمت‌الله جعفری  آگاه امور اجتماعی، می‌گوید که در جامعه‌ی ما هنوز برخی از مردم دید سنتی دارند و آنان به هر دلیلی شده اجازه نمی‌دهند تا زنان به عنوان خبرنگار و یا عکاس در شهر به فعالیت‌های رسانه‌یی ادامه دهند.

آقای جعفری می‌افزاید: «زنان خبرنگار و عکاس باید تلاش کنند تا با حضور شان در مکان‌های مختلف برای مردم، حقوق و برابری خود را به تصویر بکشند تا این دید سنتی از میان برداشته شود.»

او هم‌چنان می‌گوید نهاد‌های حامی رسانه‌ها باید با نشر برنامه‌های آگاهی‌دهی به مردم، برای حل این مشکل کمک کنند تا به این فرهنگ ناپسند، پایان دهند.

در این میان اما مسؤولان کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران می‌گویند که مشکلات امنیتی برای خبرنگاران و عکاسان زن در این اواخر افزایش یافته است.

عاطفه غفوری مسؤول بخش زنان کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران می‌گوید، عکاسان زن برای گرفتن عکس از رویدادهای مختلف مورد آزارها و اذیت مردم قرار می‌گیرند و این سبب شده تا کمتر برای گرفتن عکس به جاهای دور بروند.

خانم غفوری می‌افزاید: «کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران برنامه‌های مختلفی را برای حفظ جان عکاس خبرنگاران از حملات مسلحانه و غیر مسلحانه، برگزار می‌کند و عکاسان زن با استفاد از هدایات این برنامه‌ها می‌توانند به فعالیت‌های عکاسی شان ادامه بدهند.»

او هم‌چنان می‌گوید که رسانه‌ها می‌توانند با نشر برنامه‌های مختلف به مردم آگاهی بدهند تا از عکاسان و خبرنگاران زن حمایت کنند و آنان را مورد آزار و ادیت قرار ندهند.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا