خبرنگاران در هرات: همکاری کم مردم چالش‌ها را دوچند کرده است

شماری از خبرنگاران در هرات می‌گویند که به علاوه افزایش محدودیت دسترسی به اطلاعات از سوی نهاد‌های دولتی، برخی از مردم به ویژه زنان نیز از دادن مصاحبه و اطلاعات به خبرنگاران خودداری می‌کنند.

برخی  از خبرنگاران می‌گویند که مردم علاقه‌ای به همکاری با خبرنگاران ندارند و این موضوع، فعالیت در این حوزه را برای آنان دشوار ساخته است.

فهیم فرجام، خبرنگار یکی از تلویزیون‌های خصوصی در هرات است او می‌گوید ندادن مصاحبه مردم به ویژه زنان، یکی از چالش‌های بزرگ سد راه فعالیت او است.

«یکی از عواملی که شهروندان مصاحبه نمی‌دهند، ناامنی است؛ آنان احساس می‌کنند که اگر در پرده‌ی تلویزیون دیده شوند، ممکن امنیت شان به‌خطر بیافتد.»

 با این حال برخی دیگری از خبرنگاران دلیل ‌علاقه‌ی کم مردم به همکاری با خبرنگاران را سطح پایین آگاهی مردم، از کارکرد رسانه‌ها می‌دانند.

فریبا آرام خبرنگار یکی از تلویزیون‌های ملی می‌گوید، مردم درک مناسبی از رسانه‏‌ها و چگونگی فعالیت شان ندارند و فکر می‌کنند نظریات شان هیچ کمکی برای تغییر وضعیت اجتماعی ندارد.

وی می‌افزاید: «با این که نظرهای مردم باعث می‌شود تا ما  گزارش‏‌های قوی‌تری بسازیم اما آنان با ما در قسمت اطلاع‌رسانی همکاری نمی‌کنند.»

در این میان اما برخی دیگری از خبرنگاران ادعا دارند که زنان بیشتر از مردان از دادن مصاحبه خودداری می‏کنند.

واجد روحانی، خبرنگار  یکی از تلویزیون‌های محلی در هرات است می‌گوید همکاری نکردن مردم سبب شده که چالش‌های خبرنگاران دوچند شود.

او می‌‏افزاید: «مردم تمایل ندارند که برای ما مصاحبه بدهند و در برخی مواقع هماهنگ کردن با منابع مردمی نسبت به منابع دولتی به مراتب برای ما دشواری‌های بیشتری داشته اما در بیشترین حالات مصاحبه ندادن زنان پررنگ تر است.».

به باور آقای روحانی، نهاد‌های حامی خبرنگاران باید برنامه‌های آگاهی‌دهی در بخش همکاری مردم با رسانه‌ها، داشته باشند.

با این همه مسئولان نهاد‌های حامی رسانه‌ها و خبرنگاران در هرات، از تلاش‌ها برای تسهیل دسترسی به اطلاعات سخن می‌زنند.

حامد مومن، مسئول دفتر نی (حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان) می‌گوید: «نهاد نی برنامه‌یی تحت نام شهروند خبرنگار را از طریق رسانه‌های محلی هرات برگزار می‌کند تا برای شهروندان آگاهی بدهد تا  با رسانه‌ها همکار باشند.»

این در حالیست که چندی پیش براساس یافته‌های یک نظر سنجی که از سوی دفتر نی (حمایت‌ کننده رسانه‌های آزاد افغانستان) انجام شد، ۷۰درصد از خبرنگاران با چالش در دسترسی به اطلاعات روبرو اند.

گزارشگر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا