بلوغ زود‌رس یکی از دلایل نازایی در زنان

به گفته‌ی متخصصان زنان و زایمان، بلوغ زود‌رس یا دیررس مشکلات نسائی زیادی ازجمله نازایی را در دختران به وجود می‌آورد.

 متخصصان زنان و زامیان می‌گویند که بلوغ در دختران فرق می‌کند و از سن ۹ سالگی تا ۱۶ سالگی در تغییر است. به‌طور کلی دختران در سن حدود ۲ سال زودتر از پسران بالغ می‌شوند.

ملکه پیغام متخصصان زنان و زایمان می‌گویند عواملی که می‌تواند بر بلوغ زود‌رس یا دیر‌رس دختران تاثیرگذار باشد؛ استرس، سوءتغذیه، وضعیت عمومی سلامت، بیماری‌های هورمونی چون تیروئید و بیماری‌های مزمن چون شکر، موقعیت جغرافیایی و حالت روانی است.

این متخصص زنان و زایمان می‌گوید: بلوغ زود‌رس در دختران به دلیل این‌که رحم هنوز به مرحله رشد نرسیده است سبب بی نظمی در عادت ماهوار می‌شود.

او هم‌چنان می‌افزاید: «در کنار سایر مشکلات نسائی که بلوغ زود‌رس یا دیر‌رس ایجاد می‌کند می‌تواند سبب نازایی دختران پس از ازدواج شود.»

خانم پیغام، در ادامه صحبت‌هایش از خانواده‌ها به‌ویژه مادران می‌خواهد تا به محض رسیدن دختر شان به سن بلوغ، آزمایش هورمونی و سونوگرافی را انجام دهند.

این در حالی است که برخی از دخترانی که بلوغ زود‌رس داشته‌اند می‌گویند اکنون با مشکلات نسایی زیادی مواجه‌اند.

مدینه که در ابتدای سن ۹ سالگی به بلوغ رسیده است می‌گوید: حالا دوازده سال سن دارد و ماه دو تا سه بار عادت ماهوار می‌شود.

او درادامه می‌افزاید: «در ابتدا که مریض شدم مشکل جدی رحمی برایم ایجاد شد که تاثیرات آن تا حالا هم باقی مانده است.»

از سوی‌ هم برخی از دخترانی‌که دیرتر از سن معیار به بلوغ رسیده‌اند از برخی مشکلات نسایی رنج می‌برند.

مژگانه که در سن شانزده سالگی به بلوغ رسیده است می‌گوید: به طور منظم عادت ماهوار نمی‌شود و در بیشتر مواقع چند ماه عادت ماهوارش به تاخیرمی‌افتد.

در همین حال، از دیدگاه روان‌شناختی بلوغ زود‌رس تاثیرات منفی روانی همراه دارد.

فضل‌رحمان فاضل، روان‌شناس، در رابطه می‌گوید: بلوغ زود‌رس در دختران در جوامع سنتی سبب می‌شود که دیدگاه مردم نسبت به دختر عوض شود و سبب انتظارتی از دختر می‌شود که با سن دختر مغایرت دارد.

آقای فاضل در ادامه می‌گوید: «در جوامع سنتی زمانیکه دختر زودتر از موعد به بلوغ می‌رسد از آن پس به عنوان یک خانم بزرگ به آن دختر دیده می‌شود. و دختر چون از نگاه روانی آمادگی به انجام کار‌های را که بزرگان می‌کنند ندارد سبب به وجود آمدن مشکلات روحی روانی زیادی از جمله از بین رفتن اعتماد به نفس می‌شود.»

این در حالیست که به باور پزشکان منشأ اصلی مشکلات نسایی ولادی در نزد زنان ناآگاهی زنان و خانواده‌ها بیان می‌شود که حکومت افغانستان را ملزم به برگزاری برنامه‌های آگاهی‌دهی در مورد مسایل نسایی زنان به خانواده‌ها می‌کند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا