ورزش در دوران بارداری، زایمان را آسان می‌سازد

پزشکان توصیه می‌کنند که مادران باردار باید برای به دنیا آوردن فرزندی سالم و شاداب، علاوه بر داشتن تغذیه مناسب، باید ورزش را نیز در برنامه های روزانه خود بگنجانند، برای بحث بیشتر پیرامون ورزش در دوران بارداری، گفت‌وگویی با فرحناز مرادزاده، متخصص زنان و زایمان ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: زنان باردار، ورزش بکنند یا نه؟

پاسخ: برای زنان باردار، ورزش‌کردن از جمله مسائل مهم و پراهمیت است. زنان به هر سنی که باردار می‌شوند، باید ورزش‌های مختلفی را انجام دهند؛ زیرا سبب سلامتی و شادابی می‌شود. هم‌چنان ورزش می‌تواند از بلند رفتن فشارخون و بلند رفتن قند خون دردوران بارداری نیز جلوگیری کند.

مزایای دیگری که ورزش‌، به زن باردار دارد، پائین آمدن احتمال جراحی سزارین در نزد آن‌هاست. ورزش‌کردن سبب نرم‌شدن عضلات می‌شود و ولادت را آسان می‌سازد.

پرسش: چه نوع ورزش‌های به زنان باردار توصیه می‌شود؟

زنان باردار هر نوع ورزشی را انجام داده می‌توانند. اما بیش‌ترین ورزش‌هایی که برای‌شان توصیه می‌شود؛

  • پیاده‌روی: مهم‌ترین نوع ورزش است. اما برخی از زنانی‌که خون‌ریزی وآب‌ریزی دارند، در سه ماه نخست بارداری نباید پیاده‌روی کنند.
  • شناکردن: هر قدر سن حمل بالا‌برود، وزن نیز بالامی‌رود. بناً با شناکردن در آبی‌ با حرارت 35 درجه، زنان باردار می‌توانند شنا کنند و از بالارفتن وزن خود جلوگیری کنند. شناکردن سبب کاهش فشار بر روی مفاصل و ستون فقرات می‌شود.
  • یوگا: ورزش یوگا سبب کشش ماهیچه‌ها می‌شود و برای تحمل درد زایمان کمک بسیاری می‌کند.
  • کشش: زنان روزانه برای 10 الی 15 دقیقه، می‌توانند با برداشتن وزنه‌های بسیار سبک و با کش‌دادن دست‌وپاهای‌ خود، ورزش سالمی را انجام دهند.
  • بایسکل‌سواری: بایسکل‌سواری با یک بایسکل معیاری و درست نیز یک ورزش سالم برای زنان باردار است.

پرسش: بیشتر در کدام ماه‌های بارداری، ورزش توصیه می‌شود؟

پاسخ: در تمام‌ ماه‌های بارداری زنان باردار  می‌توانند ورزش کنند. ولی یک نوع ورزش‌هایی است که خانم‌ها باید فقط در سه ماه اخیرحامله‌گی خود انجام دهند تا ولادت ساده شود. این سه نوع ورزش باید از سوی پزشک به زن باردار به‌صورت مستقیم آموزش داده شود.

  • نرمش پروانه‌ای: خانم باردار به‌صورت نشسته و کمر راست، کف دو پاها را با هم می‌چسپاند و دو دست خود را به سمت جلوی پاهای خود حرکت می‌دهد. با انجام این ورزش، عضلات قرینه که در قسمت لگن است، تقویت می‌شود. این ورزش بیشتر به زنانی‌که برای بار اول حامله می‌شوند، بیش‌تر توصیه می‌شود.
  • حرکت جلوعقبی: دراین نوع ورزش، خانم حامله خود را به سمت جلو و عقب حرکت می‌دهد. این ورزش باعث پایین آمدن سر طفل می‌شود.
  • حرکت مفاصل: حرکت‌کردن به اطراف است. این خود نیز ورزش مهمی برای زنانی‌ست که در سه ماه اخیر بارداری قرار دارند.

پرسش: چه فکر می‌کنید، زنان باردار چقدر به ورزش اهمیت می‌دهند؟

اکثر خانم‌ها ورزش نمی‌کنند و برعکس به این عقیده هستند که برای سلامتی طفل باید استراحت کنند. با وجودیکه از طرف داکتر به آن‌ها توصیه می‌شود، باز هم بیشتر خانم‌ها این کار را انجام نمی‌دهند. برای حل این مشکل باید به خانم‌های حامله از طریق رسانه‌ها، منابر مساجد، شفاخانه‌ها، کلنیک‌های خصوصی و بلبوردهای شهری آگاهی دهی صورت بگیرد.

تهیه‌کننده: نادیه عالم‌یار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا