کنفرانس «چرا خدمات شبکه‌های اجتماعی برای ما رایگان است؟!» در دانشگاه هرات برگزار شد

«چرا خدمات شبکه‌های اجتماعی برای ما رایگان است؟!» عنوان کنفرانسی است که امروز پنج‌شنبه (27 سنبله) در دانشگاه هرات برگزار شد.

این کنفرانس از سوی فیصل کریمی، استاد دانشکده‌ی روزنامه‌نگاری دانشگاه هرات با حضور شماری از دانشجویان و استادان رشته‌ی کمپیوتر ساینس دایر شد.

آقای کریمی در این کنفرانس در مورد تهدیدهای وجود اطلاعات کاربران نزد شبکه‌های اجتماعی سخن گفت.

وی می‌افزاید، رسانه‌های اجتماعی از داده‌های افراد، الگوهای رفتاری و علاقه‌مندی کاربران را می‌فهمند و این داده‌ها ثروت و قدرت است.

«امروز کشورهایی که قدرت اطلاعاتی دارند، ثروت‌مند اند». به گفته‌ی وی، امروز کلان‌داده‌ها، کشورها را به ثروت‌مند بودن و یا غیر آن تبدیل می‌کنند نه نفت و یا سلاح.»

شبکه‌های اجتماعی الگوهای رفتاری و اطلاعات کاربران را برای شرکت‌های تجاری می‌فروشند و به همین دلیل خدمات شبکه‌های اجتماعی رایگان است.

به گفته‌ی آقای کریمی، این روند، ممکن است برای کاربران تهدید نیز باشد و توقع می‌رود که کاربران برای امنیت بیشتر اطلاعات و حریم خصوصی زندگی خود، بیشتر احتیاط کنند.

به باور آقای کریمی، کاربران برای پیش‌گیری از انتشار اطلاعات خود، در استفاده از گوشی‌ها و تلویزیون‌های هوشمند خود محتاط باشند.

به گفته‌ی آقای کریمی، حضور در رسانه‌های اجتماعی، به معنای زندگی در خانه‌یی شیشه‌یی است.

نصب اپلیکشین، استفاده از ایموجی‌ها و جستجوی مطالب رد پای کاربران را در شبکه‌های اجتماعی به جای می‌گذارد و سبب می‌شود شبکه‌های اجتماعی چون فیس‌بوک، از این مدرک کسب درآمد کنند.

در حدود 20 درصد از مردم افغانستان که نزدیک به 7 میلیون نفر می‌شوند از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و داده‌های زیادی را هر روز منتشر می‌کنند.

آقای کریمی می‌افزاید، ازاین کلان‌داده‌های رسانه‌های اجتماعی در همه‌ی حوزه‌ها استفاده می‌شود، از تجارت شروع و تا سیاست و سیاست‌گذاری نهادهاد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا