کاهش آمار خودسوزی زنان در هرات

براساس آماری که شفاخانه‌ی حوزوی هرات به دست می‌دهد، از آغاز سال روان تاکنون، سه مورد خودسوزی در این شفاخانه به ثبت رسیده است که این رقم کاهش آمار خودسوزی در میان زنان را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

محمد رفیق شیرزی، سخن‌گوی شفاخانه‌ی حوزوی هرات می‌گوید که سال گذشته هفده مورد خودسوزی در این شفاخانه به ثبت رسیده بود.

سخن‌گوی شفاخانه حوزوی هرات؛ خشونت، ازدوج‌‌های اجباری و زودهنگام و اعتیاد را از جمله عوامل عمده‌ی خودسوزی‌ها در میان زنان عنوان می‌کند.

فاطمه یکی از قربانیان خشونت خانوادگی است که خواست با آتش زدن خود به زندگی‌اش پایان دهد.

«هرروز توسط شوهر و خشویم لت و کوب می‌شدم، کاسه‌ی صبرم لبریز شده بود، تصمیم گرفتم خودسوزی کنم.»

 وی می‌افزاید از همان آغاز زندگی مشترک، یک وعده نان خوش از گلویش پایین نرفته و مدام از سوی خانواده‌ی شوهر مورد خشونت و سرزنش قرار گرفته است.

«چون پدرم پیشکش زیاد گرفته بود، خانواده شوهرم خود را مالک من می‌دانستند.»

داستان زندگی زنانی‌که قربانی خشونت می‌شوند تقریباً یکسان و شبیه به هم است.

سیما زنی‌که دخترش را در اثر خودسوزی از دست داده است می‌گوید: دامادش معتاد بود. دخترش مدام از سوی شوهر مورد شکنجه و لت‌وکوب قرار می‌گرفت.

وی می‌گوید: «دخترم، مدام برایم شکایت می‌کرد که شوهرش رفتار خوبی با او ندارد اما من نصیحت میکردم که باید تحمل کند و برگردد به خانه شوهرش.»

او در ادامه صحبت هایش می‌افزاید، بخاطری‌که مردم بد نگویند به دخترش اجازه نداد طلاق بگیرد تا اینکه دخترش خود را آتش زد و از دنیا رفت.

این در حالیست که اداره‌ی امور زنان هرات از برنامه‌هایش برای محو پدیده خودسوزی در میان زنان سخن می‌زند.

سهیلا صبری، مسئول ارتباط و آگاهی عامه اداره‌ی امور زنان هرات می‌گوید: ریاست امور زنان برای کاهش این پدیده برنامه‌های آگاهی‌دهی را قبلا داشت، اما امسال به دلیل محدودیت‌های گشت‌و گذار بخاطر شیوع ویروس کرونا برنامه های شان به عقب افتاده است.

مسئول ارتباط و آگاهی عامه اداره‌ی امور زنان در ادامه می‌افزاید: پس از برداشتن محدودیت‌ها، برنامه‌های آگاهی‌دهی این اداره آغاز می‌شود.

گزارشگر: وحیده الکوزی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا