واکنش فعالان مدنی به لت و کوب شدن بلقیس روشن در تالار لویه جرگه

واکنش و حمله‌ی فزیکی به بلقیس روشن مبنی بر اعتراض به رهایی زندانیان طالب در تالار لویه جرگه‌ی مشورتی صلح، واکنش فعالان مدنی و رسانه‌ای را برانگیخته است.

بلقیس روشن، نماینده‌ی مردم فراه در مجلس نمایندگان و یکی از اعضای لویه‌جرگه‌ی مشورتی است که با شعار “باج‌دهی به طالبان وحشی، خیانت ملی است” در تالار لویه جرگه اعتراض کرد و خواست صدای خود را این‌گونه به گوش همه برساند که از سوی زنی دیگر، مورد حمله‌ی فزیکی قرار گرفت.

شماری از فعالان حقوق زن، واکنش در مقابل اعتراض بلقیس روشن را نشان‌دهنده‌ی عدم اتحاد میان زنان عنوان می‌کنند.

ویدا ساغری فعال حقوق زن می‌گوید: به اضافه‌ی حمله‌ی فزیکی یک خانم به بلقیس روشن، سکوت بیش از پنج‌صد زن دیگر که در این جرگه اشتراک داشتند جای پرسش دارد.

او می‌افزاید: «ریشه‌ی عمیق‌تر از حمله‌ی فزیکی به بلقیس روشن، این است که مردم صدای همدیگر را خاموش می‌کنند و زنان دیگر فریاد روشن را حمایت نمی‌کنند.»

فعالان رسانه‌ای اما، واکنش در برابر اعتراض بلقیس روشن را تهدیدی برای آزادی بیان می‌دانند.

عاطفه غفوری مسئول بخش زنان کمیته‌ی امنیت و مصئونیت خبرنگاران می‌گوید خفه کردن صدای اعتراض شهروندان به این معنی است که تعهدی در برابر آزادی بیان در کشور وجود ندارد.

به گفته‌ی خانم غفوری در گذشته، آزادی بیان به‌عنوان دستاورد حکومت عنوان می‌شد اما اکنون دیده می‌شود که فضای خفقان برای آزادی بیان و اعتراض شهروندان وجود دارد.

او اضافه کرد: «در چند سال اخیر، اعتراض‌ها کم شده است و این خواست حکومت است.»

مرجان علی‌پور از دیگر فعالان حقوق زن در ولایت هرات می‌گوید، خفه‌کردن صدای اعتراض شهروندان، تهدیدی جدی در برابر دموکراسی است.

او می‌گوید حق شهروندی مردم که همانا دموکراسی و حق اشتراک در بحث‌های ملی است، نباید از مردم گرفته شود.

این در حالیست که رئیس مجلس نمایندگان نیز برخورد فزیکی با خانم روشن در تالار عمومی لویه‌جرگه را اقدامی غیرانسانی خوانده و از ریاست لویه‌جرگه‌ی مشورتی صلح خواسته است تا هرچه زودتر به اعاده‌ی حیثیت خانم روشن اقدام کند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا