مخالفتها به برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح
شماری از فعالان مدنی، سیاسی و شهروندان هرات، در نشست خبری، مخالفت خود را با برگزاری جرگه مشورتی صلح ابراز داشته و برگزاری این جرگه را حیفو میل کردن میلیونها افغانی پول بیتالمال از سوی حکومت میخوانند.
قرار است که در هفته آینده لویه جرگه مشورتی صلح در کابل برگزار شود، این جرگه به حکومت افغانستان در مورد رهایی یا عدم رهایی 400 زندانی گروه طالبان مشوره میدهد.
شماری از فعالان مدنی برگزاری جرگه مشورتی صلح را نمادین خوانده میگویند، برگزاری آن هیچ تاثیری روی بهبود اوضاع کشور ندارد.
محمد ابراهیم حاجیزاده، فعال مدنی میگوید، چهارهزارو 600 زندانی طالب را حکومت بدون مشوره مردم آزاد کرد، بدون شک که این 400 تن هم آزاد میشوند، پس به برگزاری جرگه و مصرف این همه پول نیازی نیست.
با این حال شماری از فعالان سیاسی به این باوراند که برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، حیف میل کردن میلیونها افغانی پول بیت المال است.
قادر کامل، کارشناس مسائل سیاسی میگوید: «رهایی زندانیان طالف جزو برنامههای طرفهای ذیدخل مذاکرات صلح است، بناً فیصله اشتراککنندگان لویه جرگه ضمانت اجرایی ندارد و خاکستر زدن به چشم مردم است و روند صلح را کند میسازد.»
براساس اسنادی که در اختیار رسانهها قرار گرفته است، بودجه برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح سهصد و 30 میلیون افغانی برآورد شده است.
این در حالی است که به باور برخی از شهروندان، با درنظرداشت اوضاع بد اقتصادی و بحران بیکاری در کشور، مصرف این همه پول از سوی حکومت، بی انصافی و غیرعادلانه است.
فیروز احمد بهزاد شهروند هرات، میگوید، با توجه به پیشینهی برگزاری چنین برنامهها، که نتیجه مطلوبی در پی نداشته تصمیم حکومت به برگزاری لویه جرگه غیر منطقی است.
«یک مملکت غریب، توانایی این را ندارد که به سه روز 330 میلیون افغانی مصرف کند. آن هم به برنامهای که هیچ نتیجه ای مطلوبی ندارد.»
گفتنیست که لویه جرگه مشورتی صلح سال گذشته نیز با حضور ۳۲۰۰ تن از نمایندگان مردم سراسر افغانستان در کابل برگزار شد.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی