نگرانی وزارت صحت از احتمال موج دوم ویروس کرونا در کشور

پس از کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، قرار شد مراکز آموزشی چون مکتب‌ها و دانشگاه‌ها باز شود، وزارت صحت نیز قرار است سروی خود را مبنی بر چگونگی وضعیت صحی مردم برای نهایی شدن بازگشایی مراکز آموزشی شریک سازد، برای پاسخ به این پرسش که این طرح، چقدر مصوون و عملی است، با معصومه جعفری، سخن‌گوی وزارت صحت گفت‌گویی را ترتیب داده ایم.

پرسش: اداره‌ی صحت عامه‌ چقدر از احتمال شیوع موج دوم کرونا نگران است؟

پاسخ: درقسمت احتمال موج دوم کرونا، این مسئله در همه‌ی کشورهای جهان محتمل است اما یک چیزی که ما باید روی آن دقت کنیم، این است که هنوز موج نخست تمام نشده است و فیصدی واقعات هنوز در آن حدی نرسیده که بگوییم از موج اول خلاص شدیم.

کار وزارت صحت، آگاهی دهی است تا از ابتلای مردم به این ویروس جلوگیری کنیم و امکان دارد که در چند روز عید، نکات بهداشتی از سوی مردم رعایت نشده باشد و آمار بلند برود.

 قرار است تیم‌های نظارتی را بیشتر بسازیم تا رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم را نظارت کنیم و کار دیگر این است که ظرفیت شفاخانه‌ها را بالا ببریم.

پرسش: مراکز آموزشی با چه طرح صحی باز خواهند شد؟

پاسخ: این بستگی به وضعیت صحی دارد. زمانی که طرح بازگشایی مراکز آموزشی مطرح شد، از طرف وزارت صحت شرایطی پیشنهاد شد که در صورتی که نکات بهداشتی رعایت شود، مراکز آموزشی می‌توانند باز شوند، اما باز هم این وضعیت صحی مردم است که تعیین می‌کند مراکز صحی باز شود یا خیر.

پرسش: در صورتی که طرح بازگشایی مراکز آموزشی عملی شود، فکر می‌کنید، ممکن است توصیه‌های صحی رعایت شود؟

پاسخ: در قست مراکز آموزشی دولتی، دولت مکلف است تا طبق هدایت وزارت صحت برای ضد عفونی کردن مکان‌های درسی، رعایت فاصله‌ی اجتماعی و مواد بهداشتی اقدام کند و شاگردان با ماسک به صنف‌ها حاضر شوند.

در قسمت مراکز آموزشی خصوصی، اداره‌ی این مراکز مسوولیت دارند تا مواد بهداشتی را برای شاگردان مهیا سازند.

نگرانی‌ها در تمام جهان از جمله افغانستان وجود دارد، مسئله‌ی دیگری که باید ذکر کنم این که معافیت کامل، پس از سپری کردن مریضی کرونا از سوی دانشمندان جهان تایید نشده، ما یک دوره‌یی داشتیم که افزایش در تعداد مبتلایان مشاهده شد و ممکن است مردم فکر کنند که اگر یکبار به کرونا مبتلا شدند، باری دیگر مبتلا نمی‌شوند که این صحت ندارد. گفته شده که پس از سپری کردن مریضی برای دو تا سه ماه معافیت به وجود میاید و سپس باز هم شخص، مستعد ابتلا به این بیماری هست.

پرسش: چند روز پیش، ما شاهد قربانی در مراسم عید قربان بودیم، در این شرایط، احتمال شیوع مریضی تب خون‌دهنده‌ی کانگو چقدر است؟

پاسخ: مسئله‌ی دیگری که سبب نگرانی وزارت صحت شده است، مریضی تب خون‌دهنده‌ی کانگو است، در عید قربان برای مردم توصیه شد تا در زمان قربانی، نکات بهداشتی را رعایت کنند.

پرسش: توصیه‌ی شما برای مردم چیست؟

پاسخ: توصیه‌ی ما برای مردم این است که نکات بهداشتی را رعایت کنند و از اجتماعات خودداری کنند و فاصله‌ی اجتماعی را رعایت کنند.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا