طرح وزارت معارف برای بازگشایی مکاتب چیست؟

قرار است از پانزدهم اسد سال روان، درس دانشگاه‌ها و مکاتب آغاز شود، وزارت معارف کشور باز شدن نهایی این مکان‌ها را وابسته به سروی وزارت صحت می‌داند. برای صحبت بیشتر در این مورد، با نوریه نزهت، سخن‌گوی وزارت معارف گفت‌گویی داریم.

پرسش: خانم نزهت، با توجه به احتمال شیوع موج دوم ویروس کرونا، مکتب‌های کشور با چه طرحی قرار است باز شود؟

پاسخ: شیوع ویروس کرونا، نه تنها در افغانستان، بلکه در دیگر کشورها نیز سبب شد تا مراکز آموزشی بسته شود، تصمیم بازگشایی مکاتب تنها به وزارت معارف بر نمی‌گردد. در کمیته‌ی مبارزه با اضطرار، نمایندگان وزارت خارجه، معارف، صحت، معاون دوم ریاست جمهوری، کمیسیون اصلاحات اداری و کار و امور اجتماعی حضور دارند و در این میان نظر وزارت صحت، برای ما اولویت دارد، هر زمانی که وزارت صحت، نتایج سروی خود را از وضعیت صحی شهروندان اعلام کند، ما در مورد چگونگی بازگشایی مکتب‌ها تصمیم می‌گیریم.‎‌

پرسش: خانواده‌ها نگران اند که مبادا با باز شدن مکتب‌ها، فرزندان آن‌ها در تجمعات صنف‌های مکتب، به کرونا مبتلا شوند، آیا حرفی برای رفع نگرانی خانواده‌ها دارید؟

پاسخ: این نگرانی را در شرایط کنونی، ما نیز داریم، چون بیش از خانواده‌ها ما در قبال صحت خانواده‌ی معارف مسوول استیم. اولویت ما اکنون صحت خانواده‌ی معارف است و اگر مردم صحت‌مند نباشند، نمی‌توانیم این طرح را تطبیق کنیم. اگر نتایج گزارش وزارت صحت، وضعیت صحی مردم را خوب نشان ندهد، ما برای بازگشایی مکتب‌ها تصمیم نمی‌گیریم. اکنون هر نوع صحبتی در مورد بازگشایی مکاتب، قبل از وقت است.

پرسش: اگر طرح بازگشایی مکتب‌ها نهایی شود، برنامه‌یی برای افزایش سال تعلیمی جدید دارید یا قرار است برابر با سال گذشته دانش‌آموزان درس بخوانند؟

پاسخ: اگر طرح بازگشایی مکتب‌ها نهایی شود، تدریس را شکل تسریعی پیش می‌بریم و درس‌ها را سرعت می‌بخشیم تا زمانی را که در زمان کرونا هدر رفته جبران کنیم.

پرسش: آیا نکات بهداشتی در صنف‌های درسی رعایت خواهد شد؟

پاسخ: اگر طرح بازگشایی مکتب‌ها نهایی شود، باید ارزیابی دقیقی از میزان امکانات و تجهیزاتی که داریم صورت گیرد، چون ممکن است، در قسمت ضدعفونی کردن صنف‌های مکتب به مشکل بربخوریم. در صورت بازگشایی مکتب‌های درسی، در قسمت رعایت نکات بهداشتی شاید به مشکل بر بخوریم اما چون تخصص وزارت معارف در این قسمت نیست، باید از وزارت صحت کمک بگیریم.

پرسش: در مورد تایم درسی و کاهش تعداد دانش‌آموزان در صنف‌های درسی چه برنامه‌یی دارید؟

پاسخ: برای آغاز صنف‌های درسی، ما تاییدی صحت عامه را نیاز داریم مبنی بر این که صحت دانش‌آموزان در خطر نیست. با توجه به میزان تهدید تصمیم می‌گیریم که چگونه باید عمل کنیم. در شرایط عادی، در هر صنف درسی 30 تا 40 شاگرد می‌توانند درس بخوانند و در صورتی‌که طرح بازگشایی مکتب‌ها نهایی شود، از وزارت صحت، هدایت می‌خواهیم تا برای حفظ صحت دانش‌آموزان چطور می‌توانیم درس را آغاز کنیم.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا