کمیتۀ امنیت و مصئونیت خبرنگاران دادخواهی را آغاز کرد

کمیته‌ی امنیت و مصئونیت خبرنگاران در هرات، به منظور رفع چالش‌‌های خبرنگاران در دسترسی به اطلاعات، دادخواهی را آغاز کرده است. این دادخواهی در حالی آغاز می‌شود که شماری از خبرنگاران از افزایش محدودیت دسترسی به اطلاعات شکایت دارند.

مسئولان این کمیته می‌گویند، پس از آن به راه‌اندازی این دادخواهی اقدام کردند که شمار زیادی از خبرنگاران شکایاتی را مبنی بر افزایش چالش در دسترسی به اطلاعات در این کمیته ثبت کردند.

عاطفه غفوری، مسئول بخش زنان کمیته‌ی امنیت و مصئونیت خبرنگاران در هرات می‌گوید، ابتدا این دادخواهی در سطح ولایت، سپس در  سطح حوزه راه‌اندازی می‌شود.

وی در ادامه می‌افزاید، روند این دادخواهی به گونه‌ای است که پس از بررسی چالش‌های خبرنگاران، مسئولانی‌که پاسخ‌گو نیستند، شناسایی شده و قانون حق‌ دسترسی به اطلاعات برای آنان آموزش داده می‌شود.

خانم غفوری می‌گوید، اگر پس از  این دادخواهی این چالش برطرف نشود خبرنگاران کمپین‌های گسترده‌تری را را‌ه‌اندازی خواهند کرد.

در همین حال کمیته‌ی امنیت و مصئونیت خبرنگاران برای شروع دادخواهی، امروز (چهارشنبه، 8 اسد) نشستی را با شماری از خبرنگارا به منظور بررسی چالش‌ها در دسترسی به اطلاعات برگزار کرد.

برخی از خبرنگاران می‌گویند، چالش‌های آنان در دسترسی به اطلاعات افزایش یافته است و سبب محدودیت فعالیت آنان نیز شده است.

اسماعیل آزاد، خبرنگار خبرگزاری بروزپرس می‌گوید، سخنگویان اداره‌های دولتی اطلاعات موثق را به خبرنگار نمی‌دهند.

وی می‌افزاید، مسئولان اداره‌های دولتی و سخنگویان خود را در برابر خبرنگار پاسخگو نمی‌دانند و اطلاعات را به موقع در اختیار خبرنگاران قرار نمی‌دهند.

شکایت‌های خبرنگاران از افزایش چالش دسترسی به اطلاعات تقریباً یکسان و شبیه به‌هم است، اما در این میان زنان خبرنگار می‌گویند، بیشتر از مردان به چالش دسترسی به اطلاعات روبرو هستند.

سودابه احراری، مدیر مسئول خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گوید، به علاوه این‌که اکثر خبرنگاران با چالش دسترسی به اطلاعات روبرو هستند، اما خبرنگاران زن بیشتر با این چالش دست‌و پنجه نرم می‌کنند.

مدیر مسئول خبرگزاری بانوان افغانستان در ادامه می‌افزاید، شمار زیادی از مسئولان و سخنگویان اداره‌های دولتی، در قدم اول که اطلاعات نمی‌دهند و اگر هم اطلاعات بدهند، خبرنگاران زن به مشکل می‌توانند این اطلاعات را به دست آورند.

انتقادها و نگرانی‌ها از افزایش چالش‌های خبرنگاران در دسترسی به اطلاعات در حالی مطرح می‌شود که قانون دسترسی به اطلاعات افغاستان از دیدگاه مرکز قانون و مردم سالاری و موسسه اطلاعات اروپا بهترین قانون دسترسی به اطلاعات جهان شناخته شده است.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا