حنا کردن سنتی در بین دختران افغانستانی
حناکردن فرهنگی است که زنان علاقهی خاصی به آن داشته و زنان به ویژه دختران جوان در روزهای عید رمضان و عید قربان دست و پاهای خود را به قول خودشان با مدلهای مختلف با حنا آراسته میکنند.
شماری از دختران که رنگ حنا در دستهای شان توجه همه را به خودش جلب میکند به این باور اند که حنا کردن به خوشیهای انسان میافزاید.
سونیا یکی از این دختران است که میگوید: «من حنا کردن را زیاد دوست دارم و همیشه در مراسم ویژه بخصوص هر دو عید حنا میکنم.»
او میگوید زمانی که او کودک بوده مادر بزرگش به او گفته بود که حنا کردن خوشیهای آدم را زیاد میکند و به همین دلیل همیشه حتی در غیر مراسم خوشی هم حنا میکند و این برایش حس خوبی میدهد.
برخی دیگر از دختران نیز میگویند که این رسم و رواج را دوست دارند و همیشه حنا میکنند.
ملکه میگوید:« من حنا کردن را زیاد دوست دارم و در هر عید حتما دست و پاهایم را حنا میکنم.»
او میافزاید: ضمن اینکه این کار را دوست دارد این یک رسم و رواج است که از نیاکاناش بجا مانده و آنها میگفتند حنا کردن به محفلهای خوشی خوب است و او هم اینطور فکر میکند.
در این میان صابره دختریست که هر دو دستش را تا بند حنا کرده و میگوید این برای او نشانهی عید است.
صابره میگوید: «حنا برای من نشانهی عید و عید نماد خوشی است و به همین دلیل من در هردو عید حتما حنا میکنم.»
او میافزاید: هر سال سعی میکند مدل جدیدی برای حنا کردن پیدا کند، مدلهای تکراری حنا نمیکند و حنا کردن به وی احساس خوب بودن و شادی میدهد.
شبانه نیز به حنا کردن علاقه خاص دارد و میگوید جدا از عید در همهی مراسم خوشی حنا میکند.
شبانه میگوید: «من همیشه در مراسم خانوادهگی حنا میکنم و در کل چون دخترخانمهاسلیقه شان زیاد است دوست دارند ذوق خود ر اتبارز دهند.»
حنا کردن در مراسم خوشی به ویژه عید و سال نو از جمله مواردیست که در بین زنان افغان به ویژه هرات تبدیل به یک فرهنگ شده و زنان به آن علاقهمندی خاص نشان میدهند.
سیمین صدف