تلاش مریم برای رونق صنعت ابریشم، بیش از 700 زن را صاحب شغل کرد

پرورش کرم ابریشم از دیرباز به این‌سو به شکل سنتی در بین مردم رواج داشته است، اما به تازه‌گی مریم شیخ، با پرورش کرم ابریشم و ایجاد کارگاه ابریشم‌بافی در شهرستان زنده جان، برای بیش از 700 زن زمنیه‌ی کار را فراهم کرده است. می‌گوید، سعی دارد صنعت ابریشم‌بافی را رونق دهد.

مریم می‌گوید، با توسعه صنعت ابریشم‌بافی در پی احیای مجدد این صنعت است.

وی در کارگاهی که ایجاد کرده است، به پرورش کرم ابریشم، تهیه‌ پارچه‌های ابریشمی و تولید انواع ساخته‌های دست زنان با استفاده از پاررچه‌های ابریشم می‌پردازد.

مریم به زن شجاع در شهرستان زنده جان شهره است. کارکنانش‌ می‌گویند، پیش از مریم هیچ زنی حق نداشت در بیرون از خانه کار کند. وی با پذیرفتن چالش‌ها و مبارزه‌ای زیاد، توانسته است زنان زیادی را صاحب شغل کند.

زنانی‌که در  کنار او کار می‌کنند از این‌که صاحب شغل شدند خوشحال اند می‌گویند، مشکلات اقتصادی شان برطرف شده است.

ماه‌جبین یکی از این زنان می‌گوید، کارکردن زنان در بیرون از خانه، سبب می‌شود که خیلی از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها برطرف شود.

«از وقتی‌که کار می‌کنم، توانستم خیلی از خواسته‌های خود و فرزندان خود را برآورده کنم.»

شماری از باشندگان شهرستان زنده جان با استقبال از ایجاد این کارگاه اما می‌گویند، صنعت ابریشم‌بافی که زمانی از رونق خوبی برخوردار بوده، اکنون رونقی ندارد.

آنان می‌گویند که به دلیل نبود بازار فروش وکارخانه‌ی مجهز برخی روستا‌نشینان فقط در خانه‌های شان کار می‌کنند.

شیراحمد باشنده‌ی شهرستان زنده جان از حکومت و نهاد‌ها می‌خواهد تا این صنعت را به مردم بیشتر معرفی شود تا مردم برای استفاده از لباس‌های ابریشمی تشویق شوند.

باشندگان شهرستان زنده جان هرات که اکثرا به پرورش کرم ابریشم بلدیت دارند می‌گویند که اگر حکومت به آنان زمینه بازاریابی محصولات بافته شده از ابریشم را فراهم کنند، شماری زیادی از افراد در این شهرستان صاحب شغل خواهند شد.

مریم شیخ نیز از حکومت می‌خواهد تا بازار فروش تولیدات ابریشمی در بازارهای بین‌المللی فراهم شود تا وی بتواند کارگاه‌اش را گسترش دهد و شمار زیادی از زنان را به کار بگیرد.

با این حال مسئولان در اتاق تجارت و صنایع زنان در حوزه‌ی غرب از برنامه‌های شان برای بهبود وضعیت تجاری زنان در ولایت هرات سخن می‌زند.

مریم جامی‌الاحمدی، رئیس اتاق تجارت و صنایع زنان حوزه‌ی غرب می‌گوید، تلاش دارند تا زمینه شرکت زنان بازرگان را در نمایشگاه‌های بین‌المللی فراهم سازند.

رئیس اتاق تجارت و صنایع زنان در ادامه می‌افزاید، با برنامه‌های که این اتاق روی دست دارد، رونق تجارت زنان در حوزه‌ی غرب حتمی است.

قدمت پرورش کرم ابریشم به دو هزار سال پیش می‌رسد و اکنون نیز در مناطق مختلف از روستاهای هرات جریان دارد اما نه مثل گذشته‌ها.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا