ایجاد کارگاه خیاطی؛ طرحی‌که 45 زن را صاحب شغل کرد

نیلوفر یوسفی، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی اقتصاد است او از چهار سال به این‌سو، به تجارت روی آورده است و در این مدت توانسته کارگاه خیاطی را برای زنان شاغل ایجاد کند که می‌تواند برای ده‌ها تن از زنان زمینه‌ی کار را مهیا کند.

پرسش: هدف شما از راه‌اندازی کارگاه خیاطی برای بانوان چیست؟

پاسخ: هدف از راه‌اندازی گارکاه خیاطی برای بانوان این است که زنان بتوانند خودکفا شده و روی پای خود بایستند، زنان زیادی در افغانستان هستند که با وجود این که مهارت‌های حرفه‌یی را آموخته اند، به دلیل نبود امکانات و وضعیت مناسب مالی، در خانه‌ها نشسته اند و با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند و با وجود این که مهارت‌های حرفه‌یی می‌دانند، نتوانسته اند به استقلال مالی برسند.

پرسش: در این کارگاه چند زن مصروف کار خواهند شد؟

پاسخ: هم اکنون در این کارگاه، 45 زن مصروف کار اند، این طرح توانسته 45 زن را از کنج خانه بیرون کند و برای به دست جایگاه شغلی و اجتماعی بهتر مصمم سازد و البته تلاش ما ادامه دارد تا بتوانیم زنان بیشتری را در این کارگاه با خود داشته باشیم.

پرسش: از دیدگاه شما اشتغال زنان چقدر به بهبود وضعیت زنان کمک می‌کند؟

پاسخ: نخستین دلیلی که سبب شده ما در وضعیت زنان تغییرات آن‌چنانی شاهد نباشیم این است که زنان هنوز هم از بعد مالی به مردان وابسته اند و این وابسته‌گی روی کل ابعاد زندگی آنان از تصمیم‌گیری و مشارکت در کوچک‌ترین مسئله‌ی خانوادگی تا تصمیم‌های کلان و زندگی‌ساز تاثیر بگذارد. من باور دارم که اگر زنان افغانستانی بخواهند و اراده کنند، می‌توانند در بخش‌های مختلف از خانواده شروع و تا اجتماع، سیاست و فرهنگ تغییرات شایانی را در کشور بیاورند اما در نخست باید زنان به این باور برسند که می‌توانند.

پرسش: در این کارگاه خیاطی بیشتر چه چیزی تولید خواهد شد؟ آیا تصمیم دارید تا با توجه شرایط موجود به دوخت و فروش ماسک بپردازید؟

پاسخ: ما تا کنون توانستیم در این کارگاه، نزدیک به دوصدهزار ماسک تولید کنیم و در آینده نیز نظر به تقاضای بازار کار خواهیم کرد.

پرسش: برنامه‌ی تان برای آینده چیست؟

پاسخ: برنامه‌های بعدی ما این است که بتوانیم برای بانوان دیگر که بی‌سرپناه استند و با مشکلات اقتصادی مواجه اند، مهارت‌های حرفه‌یی بیاموزانیم، تا خودکفا شوند و هم‌چنان بتوانند برای دیگر زنان زمینه‌ی کار مساعد کنند.

پرسش: در کنار این که مردم افغانستان در کل وضعیت اقتصادی نامناسبی دارند، زنان سرپرست خانواده از نگاه مالی در وضعیت بدتری نسبت به کل جامعه قرار دارند، از دیدگاه شما برای تغییر این وضعیت چه باید کرد؟

پاسخ: وضعیت اقتصادی در سطح کل کشور خوب نیست اما طوری‌که شما نیز اشاره کردید، زنان سرپرست خانواده در وضعیت بدتری به سر می‌برند و از دیدگاه من حکومت مکلف است تا روی زنان سرمایه‌گذاری کرده و برای این زنان زمینه‌ی کار را مساعد کند و هم‌چنان بازرگانان کشور نیز باید برای اشتغال‌زایی زنان و مردان تلاش کنند تا وضعیت از اینی که هست بدتر نشود.

ترتیب کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا