ثبت بیش از 40 مورد خشونت در برابر خبرنگاران تنها در شش ماه پسین

در شش ماه پسین، 42 مورد خشونت در برابر خبرنگاران در سرتاسر افغانستان به ثبت رسیده است که 7 مورد آن، مربوط به زنان است. از این میان، عامل 18 مورد آن گروه‌های تروریستی طالب و داعش اند و مسوولان حکومتی نیز با ثبت 13 مورد در رده‌ی دوم قرار دارند.

بر اساس گزارش شش ماهه‌ی کمیته‌ی مصئونیت خبرنگاران بیشترین خشونت‌ها، در زون مرکزی افغانستان ثبت شده است و زون شمال به دلیل این که هیچ موردی ثبت نشده است امن‌ترین حوزه است.

عاطفه غفوری، مسئول بخش زنان کمیته‌ی مصئونیت خبرنگاران افغانستان می‌گوید، این آمار درشش ماه سال گذشته‌ی میلادی به 45 مورد می‌رسید اما با توجه به این که با وجود ویروس کرونا، قضایای خشونت در برابر خبرنگاران در محدودیت قرار گرفت، ثبت 42 مورد خشونت آمار نگران‌کننده‌یی است.

به گفته‌ی خانم غفوری، از میان 7 مورد خشونت‌ در برابر زنان خبرنگار، یک مورد مربوط هرات است.

گفتنی است که از مجموعه‌ی 42 مورد خشونت در برابر خبرنگاران، چهار مورد در حوزه‌ی غرب افغانستان رخ داده است که این خشونت‌ها شامل، قتل، اختطاف، هتک حرمت، بدرفتاری و جراحت و نپرداختن معاش است.

از میان آمار ثبت شده، 8 مورد قضایایی است که مربوط به کار رسانه‌ی نیست اما به گونه‌ی شخصی بوده است که شامل قتل، سرقت و جراحت است.

عاطفه غفوری می‌گوید، عامل یازد مورد خشونت‌های اعمال شده بر خبرنگاران، افراد ناشناس و زورمند اند.

خانم غفوری می‌افزاید، مشکلی دیگری که در زمانه‌ی کرونا تشدید شد، مشکل در دسترسی خبرنگاران به اطلاعات بود.

مسئول بخش زنان کمیته‌ی مصئونیت خبرنگاران از حکومت می‌خواهد تا طرح تعدیل قانون رسانه‌های همگانی به گونه‌ی کامل متوقف شود.

نماینده‌ی کمیته‌ی مصئونیت خبرنگاران در هرات بر حفظ آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها تاکید کرده و می‌گوید، این موارد باید در گفت‌گوهای صلح رعایت شود.

«عدم پیگیری قضایای خشونت در برابر خبرنگاران هم‌چنان از سوی مسئولان کمیته‌ی امنیت و مصئونیت خبرنگاران جای نگرانی دارد.»

خانم غفوری می‌افزاید، آماری از پیگیری قضایای خشونت در برابر خبرنگاران وجود ندارد، حکومت تلاش دارد اما این تلاش‌ها کافی نیست و قضایای خشونت و به ویژه قضایای قتل خبرنگاران باید پیگیری شود.

این همه در حالی اتفاق می‌افتد که از چندی به این سو، خبرنگاران در هرات از دشواری‌های برای دسترسی به اطلاعات شکایت دارند.

سمیه ولی‌زاده، خبرنگار رادیو کلید در حوزه‌ی غرب از تبعیض‌های جنسیتی در برابر زنان خبرنگار شکایت دارد.

او می‌گوید، وضعیت دسترسی به اطلاعات در هرات خوب نیست و خبرنگاران را در امر اطلاع‌رسانی با چالش‌های زیادی مواجه کرده است.

عاطفه علی‌زاده، خبرنگار رادیو معراج نیز از دشواری‌های خبرنگاران برای دسترسی به اطلاعات می‌گوید.

خانم علی‌زاده می‌افزاید، برخی از مسئولان حکومتی در هرات با قانون حق دسترسی به اطلاعات آشنا نیستند و اگر هم آشنا باشند، از دادن اطلاعات به خبرنگاران سر باز می‌زنند.

این در حالیست که خبرنگاران و رسانه‌ها با وجود ویروس کرونا، سال دشواری را آغاز کردند، بحران کرونا، خبرنگاران را با مشکلات صحی و اقتصادی زیادی مواجه ساخت. خبرنگاران اما با وجود دشواری‌های موجود، در امر اطلاع‌رسانی کوتاهی نکردند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا