نگرانی‌ها از شیوع موج دوم کرونا ویروس در هرات

احتمال شیوع موج دوم ویروس کرونا در افغانستان همه را نگران کرده است، با توجه به این که موج دوم این ویروس کشور ایران را تکان داده است، شیوع موج دوم این ویروس، در افغانستان نیز محتمل است. نهاد برابری برای صلح و دموکراسی، برای پیش‌گیری از شیوع موج دوم این ویروس در ولایت‌های هرات و قندهار به مردم آگاهی می‌دهد تا کرونا را جدی بگیرند.

مسوولان این نهاد در هرات می‌گویند، در این پروژه‌ی آگاهی‌دهی  تلاش می‌کنند تا علمای دینی، متنفذان قومی و زنان ولایت هرات را با خود داشته باشند.

نگرانی‌ها از موج دوم این ویروس در حالی مطرح می‌شود که روزانه صدها تن از مهاجران افغانستانی از طریق مرزهای ایران و پاکستان وارد افغانستان می‌شوند.

فاطمه فراهی، مسوول دفتر برابری برای صلح و دموکراسی هدف از راه‌اندازی این پروژه را پیش‌گیری از انتشار ویروس کرونا از طریق عودت مهاجران به کشور عنوان می‌کند.

به گفته‌ی خانم فراهی، این آگاهی‌دهی در شهر و حومه‌های شهر هرات و قندهار برگزار خواهد شد.

او امیدوار است که با آگاهی دهی‌، مردم بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند تا از شیوع موج دوم این ویروس جلوگیری شود.

وی، خواستار قرنطین شدن افراد عودت کننده است و می‌گوید این افراد باید پس از چهارده روز قرنطین، وارد کشور شوند.

این پروژه برای 50 خانواده‌ که زنان سرپرست آن باشند نیز کمک مالی می‌کنند.

متخصصان صحی نیز آگاهی‌دهی‌ از احتمال شیوع موج دوم کرونا را برای مردم حیاتی می‌دانند.

داکتر احمدشاه مشفق متخصص داخله می‌گوید، با توجه به این که کشور همسایه (ایران) شاهد موج دوم ویروس کرونا است، نیاز است تا برای مردم آگاهی‌دهی شود تا نکات بهداشتی را جدی‌تر از گذشته رعایت کنند.

آقای مشفق نیز باورمند است که حکومت باید برای این که از شیوع بیشتر این ویروس در کشور جلوگیری کند، کمپی را در مناطق مرزی کشور ایجاد کند تا عودت کنندگان مشکوک به کرونا مدت مشخصی قرنطین شوند و از انتقال این ویروس به دیگر افراد جلوگیری شود.

مسوولان صحی اما می‌گویند، افراد عودت کننده در کشور، چک می‌شوند.

محمد رفیق شیرزی، سخن‌گوی اداره‌ی صحت عامه‌ی هرات می‌گوید، روزانه بیش از دو هزار نفر از طریق مرز ایران وارد افغانستان می‌شوند و تمام این افراد در بدو ورود به افغانستان چک می‌شوند.

هم اکنون روزانه سی تا پنجاه واقعه‌ی مشکوک ورودی به کشور داریم که در صورتی که وضعیت شان زیاد وخیم نباشد، در خانه‌ قرنطین و تداوی می‌شوند.

 به گفته‌ی آقای شیرزی، در شفاخانه‌های کوید19 هرات نیز ظرفیت کافی برای افزایش احتمالی شمار واقعات وجود دارد.

این در حالیست که هم اکنون به طور اوسط روزانه صد واقعه‌ی مثبت کرونا از مجموع واقعات تست شده در هرات وجود دارد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا