کرونا و دوچند شدن مسئولیت مادران در خانواده

چالش‌های حاصل از کرونا بر کسی پوشیده نیست و این اپیدمی در کنار مشکلات صحی و اقتصادی، به دلیل استرس ناشی از ترس سرایت آن، زندگی خانواده‌ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است، زنان در سراسر جهان، مسوول حفظ آرامش درون خانواده محسوب می‌شوند و این مسوولیت، کار زنان را در زمانه‌ی کرونا دشوارتر کرده است، فشار کار بر زنان در خانواده  به دلیل تعطیل شدن مشاغل مردان و مکتب‌ها و دانشگاه‌ها بیشتر شده است.

تعطیل شدن مشاغل مردان خانواده‌، فشار اقتصادی در خانواده‌ها و تعطیل شدن مکتب‌ها و دانشگاه‌ها سبب شده تا زنان مجبور به تحمل وضعیت روحی نامناسب شوهر و فرزندان در زمانه‌ی کرونا باشند.

حلیمه یکی از زنانی است که پیش از شیوع ویروس کرونا شاغل بود، او در کارگاه خیاطی کار می‌کرد و از این طریق، هم برای اقتصاد خانواده کمک می‌کرد و هم سرگرم بود.

از زمان شیوع ویروس کرونا اما او و شوهرش خانه‌نشین شده و این مسئله سبب شده است تا به دلیل بهانه‌گیری‌های همسرش، وضعیت روحی او نیز صدمه ببیند.

حلیمه می‌گوید، بر علاوه‌ی همسر اش دو فرزند اش نیز از زمان شیوع ویروس کرونا در خانه به سر می‌برند و وی، روز تا شام باید در خدمت همسر و فرزندان‌اش باشد. او می‌افزاید: «در این مدت پنج ماه هیچ کدام یاد نگرفتند تا در مسایل خانه به من کمک کنند و من به تنهایی مسوولیت خانه را به دوش دارم.»

شبانه که پیش از شیوع ویروس کرونا نیز خانم خانه بوده است می‌گوید، شیوع ویروس کرونا زندگی را برای او دشوارتر از گذشته کرده است.

او می‌افزاید، پس از شیوع ویروس کرونا، یک دختر اش که دانشجو است و دو پسر اش که دانش‌آموز اند، بیکار شده و در خانه اند. شبانه می‌گوید، خانه‌نشینی روی روحیه‌ی فرزندان‌اش تاثیر منفی گذاشته و سبب شده تا دلتنگ و بهانه‌گیر شوند و این مسئله سبب شده تا روی روحیه‌ی شبانه نیز تاثیر منفی بگذارد.

فشار روحی و بیشتر شدن مسوولیت‌های زندگی از مشکلاتی است زندگی را برای زنان دشوارتر کرده است.

مریم مادر پنج فرزند است و درآمد همسرش پس از شیوع ویروس کرونا تا پنجاه درصد کاهش یافته است.

او می‌گوید، کاهش درآمد همسرش از یک طرف باعث شده تا مشکلات اقتصادی آنان بیشتر شود و از سوی دیگر شوهرش به دلیل این کاهش درآمد، استرس بیشتری داشته باشد و در خانه پرخاش‌گری کند.

به گفته‌ی مریم، با همین درآمد اندک ماهیانه هم می‌توان زندگی کرد اما همسر اش در این مدت پنج ماه با این قضیه کنار نیامده است و سبب شده تا استرس او به مریم و فرزندانش نیز منتقل شود.

استرس و وسواس ناشی از سرایت ویروس کرونا و چالش‌های اقتصادی، سبب ایجاد مشکلات زیادی در کانون خانواده‌ها شده است و در کنار چالش‌های صحی و اقتصادی، مشکلات روحی و افسردگی نیز در میان افراد بیشتر شده است.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا