ایجاد نخستین کارگاه تولید قالین بلوچی در نیمروز
نخستین کارگاه تولید قالین بلوچى توسط یک زن در ولایت نیمروز ایجاد شد. حسینه عزیزی، مسئول این کارگاه هدف از ایجاد آن را نجات صنعت قالین بلوچی از رکود و فراهم کردن زمینهی کار برای قالینبافان زن عنوان میکند.
حسینه نیکزاد این کارگاه را با سرمایه شخصیاش ایجاد کرده است و ده زن قالینباف را به کار گرفته است.
وی میگوید، قرار است قالینهای تولیدی این کارگاه را به خارج از کشور صادر کند.
«چند سال است که زنان هنرمند نیمروز بنابه رکود صنعت قالین بیکار هستند، ایجاد این شرکت باعث میشود تا با گذشت هر روز زنان زیادی صاحب کار شوند.»
حدیثه احمدی، یکی از قالينبافان زن در اين ولايت میگوید: «در گذشته کار ما خوب بود، تار و وسايل بافت قالين را به طور قرضه از دکانداران میگرفتيم و پس از فروش قالين، پول قرضه را مىداديم؛ اما حالا قالينهای ماشينی خارجى بازار کار ما را کاملا از بين برده است.»
وی در ادامه میگوید، شمار زیادی از زنان صنعتکار از سالها به اینسو بیکار اند، ایجاد چنین کارگاهها یک نیاز اساسی است.
مسئول کارگاه تولید قالین و قالینبافان زن، از نهادهای حامی تجارت زنان خواهان توجه و فراهم کردن زمینهی بازار فروش قالین در داخل و خارج از کشور هستند.
آنان میگویند، اگر توجهی به صنعت قالین بلوچی صورت گیرد، سبب ایجاد بازار کار و کسب درامد زنان صنعتکار خواهد شد.
در همین حال مسئولان در اتاق تجارت و صنایع زنان در حوزهی غرب از برنامههای شان برای بهبود وضعیت تجاری زنان در ولایت نیمروز سخن میزند.
مریم جامیالاحمدی، رئیس اتاق تجارت و صنایع زنان حوزهی غرب میگوید، تلاش دارند تا زمینه شرکت زنان بازرگان را در نمایشگاههای بینالمللی فراهم سازند و در کنار این، برای فروش قالین ساخت زنان افغانستان، چانهزنی با کشورهای مختلف جریان دارد.
رئیس اتاق تجارت و صنایع زنان در ادامه میافزاید، با برنامههای که این اتاق روی دست دارد، رونق تجارت زنان در حوزهی غرب حتمی است.
قالین بلوچی از صنایع مهم و کهن در ولایت نیمروز به حساب میآید، اما در سالهای پسین به دلیل عدم توجه به این صنعت، مهاجرتها به خارج از کشور و بی توجهی نهادهای کمکرسان در ولايت نيمروز، صنعت قالینبافی به رکود مواجه شده است.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی