به دستآوردن لقمه نانی، دغدغۀ کارگران در هرات
شماری از کارگران در هرات، از بیکاری و فراهم نکردن زمینهی کار از سوی دولت شکایت دارند. این کارگران میگویند، از آغاز شیوع ویروس کرونا در هرات، بیکاری و مشکلات اقتصادی آنان دوچند شده است.
شماری از کارگران که برای جستجوی کار در یکی از چوکهای شهرگرد هم آمده اند میگویند، خطر گرسنگی آنان و خانواده شان را تهدید میکند.
غلام حیدر، یکی از کارگران میگوید، از زمان شیوع ویروس کرونا، روزهای انگشتشماری توانسته کار کند.
او میگوید، تنها نانآور خانوادهاش است و در این مدت، شب و روزهای زیادی را خانوادهاش گرسنه گذراندهاند.
شکایت همهی کارگران در هرات تقریباً یکسان و شبیه به شکایت غلام حیدر است با این تفاوت که برخی از کارگران میگویند، دولت هیچ توجهای به وضعیت کارگران ندارد و با گذشت هر روز بیکاری افزایش میابد.
فیض احمد، یکی از کارگران میگوید، دولت باید برنامهای برای نجات کارگران از این وضعیت داشته باشد.
او میگوید، پیدا کردن لقمه نانی دغدغه هر روزاش است.
فیض احمد میافزاید، اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد مجبور است که برای کار به کشور ایران برود.
وی همچنان از دولت میخواهد که برای کمک به کارگران راهی بسنجد و گامی بردارد.
در همین حال شماری از نمایندگان شورای ولایتی هرات به این باور اند که برای کاهش نرخ بیکاری، نیاز است تا دولت برنامههایش را در زمان مناسب عملی کند.
سکینه حسینی، نماینده مردم در شورای ولایتی افتتاح و اجرای پروژههای انکشافی زیربنایی را برای برونرفت از بحران بیکاری راهکار مناسبی میداند.
وی میافزاید: «زمانی شاهد اثرگذاری مفید این پروژهها خواهیم بود که در زمان معین و مناسب آن اجرایی شود.»
با این حال، مسئولان در اداره محلی هرات میگویند که اداره محل همواره تلاش کرده تا منابع مختلف را بهخاطر فراهم کردن زمینهی کار جذب کند.
جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات میگوید، راهاندازی و اجرای پروژههای انکشافی در هرات بهخاطر موجودیت امنیت و سهمگیری شهروندان در آن، رضایت شهروندان این ولایت را به دنبال داشته است؛ بناً ادارهی محلی در تلاش است تا پروژههای انکشافی زیر بنائی زیادی با جذب بودجه بیشتر از نهادهای ملی و بینالمللی به دست آورد.
گفتنیست که چندی پیش وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان، اعلام کرد که بیش از دو میلیون تن در نتیجه شیوع ویروس کرونا شغلهای شان را از دست دادهاند.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی