سرگرمی‌های زنان در شرایط کرونا

شیوع کروناویروس، بر ابعاد مختلف زندگی مردم در جهان و افغانستان سایه افگنده است و بسیاری از مشاغل تعطیل و یا از ساعات کاری آنان کاسته شده است. گذر زمان در خانه و کنترل اوضاع روحی خود و خانواده در این زمان کاری مشکل به نظر می‌آید اما شماری از زنان می‌گویند از قرنطین به عنوان یک فرصت برای انجام کارهایی استفاده می‌کنند که در گذشته نمی‌توانستند.

شماری از زنان برای گذر زمان سرگرمی‌های متفاوتی را تجربه می‌کنند.

برخی از زنانی که در گذشته شاغل بوده اند، اکنون به دلیل قرنطین یا بیکار شده اند و یا هم کارهای اداری را از خانه انجام می‌دهند.

آشپزی غذاهای جدید، حضور بیشتر در صفحات مجازی، مطالعه و دیدن فیلم از کارهایی است که بسیاری از زنان می‌گویند در زمان پیش از شیوع کرونا وقت کافی برای آن نداشته اند اما اکنون با شیوع کرونا و افزایش اوقات بیکاری این فعالیت‌ها را تجربه می‌کنند.

شکیلا کارمند یکی از دفاتر خصوصی است، او که قبل از این، تا ساعت چهار بعد از ظهر به کار در اداره‌اش مشغول بود، از آغاز قرنطین تا کنون بیکار است.

شکیلا در این روزهای بیکاری، غذاهای جدید می‌پزد و فیلم می‌بیند.

او می‌گوید، اگر چه استرس ناشی از سرایت ویروس کرونا باعث پریشانی‌اش شده است، اما سعی می‌کند با وصف این وضعیت با تجربه‌ی سرگرمی‌های جدید، خود و خانواده‌اش را سرگرم کند.

به گفته‌ی شکیلا از آغاز زمان قرنطین و تعطیلی شغل او، غذاهای جدید زیادی گرفته است و هم‌چنان فیلم‌هایی را که دوست داشت و در گذشته نمی‌توانست ببیند را می‌بیند.

سهیلا در یکی از مکتب‌های دولتی آموزگار است و از زمان آغاز سال تعلیمی جدید تا کنون بیکار است.

او برای پرکردن اوقات بیکاری خود ورزش می‌کند و برای کم کردن وزن خود اقدام کرده است.

به باور سهیلا زمان قرنطین فرصت خوبی برای اوست تا بتواند صبح هنگام و عصر ورزش کند. هرچند او به دلیل شیوع ویروس کرونا و ترس از ابتلا به این ویروس به کلپ‌های ورزشی نمی‌رود اما با استفاده از توصیه‌های سایت‌های انترنتی در خانه ورزش می‌کند.

مادران نیز از زمان قرنطین به عنوان یک فرصت، برای رسیدگی به فرزندان استفاده می‌کنند.

صابره نیز در یکی از مکتب‌های دولتی آموزگار است و کودکی یک ساله دارد، به گفته‌ی صابره، قرنطین فرصت خوبی برای او ایجاد کرد تا زمان بیشتری با کودک خود سپری کند.

عاطفه غفوری، مسوول بخش زنان کمیته‌ی امنیت و مصوونیت خبرنگاران در هرات می‌گوید، ایام قرنطین برای او فرصت خوبی مهیا کرد تا بتواند به برنامه‌ی کتاب‌خوانی‌اش برسد.

به گفته‌ی عاطفه در زمان قرنطین توانست از احوال دوستان‌اش از طریق ارتباط تلفنی آگاه شود و مدتی را نیز به پذیرایی از خانواده‌ی خود و همسر اش اختصاص داد.

خانم غفوری می‌افزاید، زمان قرنطین را با سپری کردن در جمع خانواده به ویژه مادر و پدر و بازی‌های دسته‌جمعی خانوادگی می‌گذراند و برای او فرصت خوبی است.

در کنار این اما شماری از خانواده‌ها نیز هستند که شیوع ویروس کرونا برای آن‌ها به مثابه‌ی یک دردسر بوده است، از بیکار شدن مرد خانواده شروع تا فقر اقتصادی که امان برخی مردم را بریده است با این همه اما آگاهان امور اجتماعی و روانی، مردم را به خویشتن‌داری و کنترل وضعیت روحی در زمان قرنطین توصیه می‌کنند تا از پیامدهای منفی قرنطین روی خانواده‌ها کاسته شود.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا