افتتاح شبکه‌ی کیبلی ویژه‌ی معارف در هرات

اداره‌ی معارف هرات، امروز (20 جوزا) مرکز پاسخ‌دهی به پرسش‌های دانش‌آموزان، پخش رادیویی مضمون‌های مکتب و شبکه‌ی کیبلی ویژه‌ی معارف را افتتاح کرد.

هرات تا کنون یگانه ولایتی است که تدریس از طریق رسانه‌ها را آغاز کرده است و از طریق تلویزیون ملی و 15 تلویزیون خصوصی نشر می‌شود.

ذکریا رحیمی، رییس اداره‌ی معارف هرات می‌گوید، هر چند موثریت این کار به اندازه‌ی تدریس حضوری نیست، اما در شرایط کنونی تنها راه ممکن آموزش است.

به گفته‌ی آقای رحیمی، روزانه چهار استاد در بخش پاسخ‌دهی کار خواهند کرد.

آقای رحیمی پخش مضامین از طریق شبکه کیبلی ویژه معارف و پخش رادیویی مضامین مکتب را از گام‌های موثری دیگری می‌داند که برای تکمیل روند آموزش از راه دور برداشته شده است.

شماری دیگر از مسوولان می‌گویند، این که کودکان به جای دیگر سرگرمی‌ها به آموزش آنلاین بپردازند برای جلوگیری از توقف روند آموزش و پرورش موثر است.

نوراحمد حیدری نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی هرات می‌گوید، این شیوه با این که نمی‌تواند جای تدریس حضوری را بگیرد اما باز هم برای روحیه‌ی دانش‌آموزان موثر است، او می‌گوید با این که امکانات در افغانستان به حد کافی وجود ندارد بازهم، این برنامه‌ها برای تداوم روند آموزش و پرورش دانش‌آموزان موثر است.

به گفته‌ی او ویروس کرونا تمام ابعاد زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است و از آنجایی که مشخص نیست چه زمانی از بین می‌رود، لازم است تا کودکان ما به این وضعیت عادت کنند و از آن برای آموزش استفاده شود.

سیداشرف سادات، فعال جامعه‌ی مدنی راه‌اندازی چنین برنامه‌یی را برای بهبود وضعیت تعلیمی دانش‌آموزان موثر می‌داند.

به گفته‌ی آقای سادات، تعداد زیادی از دانش‌آموزان این روند را تعقیب می‌کنند و خانواده‌ها نیز از آموزش از راه دور استقبال کرده اند.

آقای سادات می‌افزاید، یک‌جانبه بودن روند آموزش از طریق رسانه‌ها مورد نقد بود که به همین دلیل مرکز پرسش و پاسخ فعال شد.

وی افزود، فراگیری آموزش از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری نیاز است چون ممکن است در سال تعلیمی به دلیل کرونا، امکان آموزش حضوری فراهم نشود.

با این که هنوز شرایط استفاده از انترنت برای همه‌ی مردم افغانستان مهیا نیست و ممکن فرزندان برخی از خانواده‌ها به دلیل فقر اقتصادی نتوانند از سیستم آموزش غیرحضوری و مرکز پاسخ‌دهی به پرسش‌های دانش‌آموزان استفاده کنند، و این که سیستم آموزش از راه دور در افغانستان پیشینه‌یی نداشته و این روند به گونه‌ی آزمایشی راه‌اندازی شده است، غنیمت دانسته می‌شود.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا