شکایت زنان زندانی از نبود مواد بهداشتی در زمان قاعدگی

۲۸ می، روز جهانی بهداشت قاعدگی است، از این روز در حالی در جهان گرامی‌داشت می‌شود که بسیاری از زنان افغانستانی، از دسترسی به مواد بهداشتی در زمان پریود محروم اند، زنان زندانی اما جز محروم‌ترین زنان در دسترسی به مواد بهداشتی در زمان قاعدگی هستند. به بهانه‌ی روز جهانی بهداشت قاعدگی سری به زندان زنانه‌ی هرات زدیم تا از وضعیت بهداشتی زنان در زمان پریود اطلاعی بدست آوریم.

زنان زندانی در ولایت هرات می‌گویند از دسترسی به مواد بهداشتی در زمان پریود محروم اند و این مشکلات زیادی را برای شان به بار آورده است.

 فریحه (نام مستعار) یکی از زنان زندانی است، او می‌گوید، مواد بهداشتی از جمله نوار بهداشتی به اندازه‌ی کافی در زندان وجود ندارد.

به گفته‌ی فریحه کسانی که پول دارند این مواد را از بیرون تهیه می‌کنند اما کسانی که پولی ندارند از تکه استفاده می‌کنند.

سهیلا (نام مستعار) از دیگر زنان زندانی است که از نبود مواد بهداشتی در زندان شکایت دارد.

او می‌گوید، مواد بهداشتی برای استفاده در زمان قاعدگی زنان به اندازه‌ی کافی وجود ندارد.

به گفته‌ی او بسیاری از زنان در زمان پریود از تکه استفاده می‌کنند و در بسیاری از موارد این تکه‌ها تمیز و بهداشتی نیست.

متخصصان اما به این باور اند که در زمان قاعدگی رعایت موارد بهداشتی برای زنان حیاتی است.

ملکه پیغام پزشک متخصص زنان می‌گوید، رعایت بهداشت برای زنان در هر زمانی حیاتی است اما در زمان پریود و پس از زایمان حساس‌تر است.

خانم پیغام می‌افزاید، استفاده از تکه‌های غیر بهداشتی و تمیز نکردن بدن، سبب انتشار باکتری‌ها در داخل رحم می‌شود و این، اثرات مخربی هم‌چون التهابی شدن رحم، بندش در لوله‌های رحم و در نتیجه ناباروری به شکل ابتدایی و ثانوی در زنان می‌شود.

توصیه‌ی این پزشک متخصص به زنان این است که در زمان پریود حتما از نوار بهداشتی استفاده کنند و ناحیه‌ی تناسلی خود را پاک نگه‌دارند.

مسوولان در اداره‌ی صحت هرات اما می‌گویند، شماری از نهادها در قسمت تهیه‌ی مواد بهداشتی برای زندان‌ها کار می‌کنند.

محمد رفیق شیرزی سخن‌گوی اداره‌ی صحت عامه‌ی هرات می‌گوید، مواد بهداشتی زندان‌ها از سوی صلیب سرخ به تمویل می‌شود و اداره‌ی صحت عامه بر این روند نظارت دارد.

آقای شیرزی می‌پذیرد که مشکلاتی وجود دارد و مواد بهداشتی به اندازه‌ی کافی در زندان وجود ندارد اما می‌گوید، این وظیفه‌ی مسوولان زندان است تا طرح پیشنهادی خود را جهت اکمال این مواد به نهاد دونر بدهد.این افزون بر پیامدهای اقتصادی زیانبار ناشی از ترک تحصیل دختران است .

روز جهانی بهداشت قاعدگی فرصت خوبی است تا در زمینه بهداشت قاعدگی کارهای موثر صورت گیرد به امید روزی که دولت  وظیفه تامین این حق بنیادین را برای همه دختران و زنان افغانستانی در دوردست ترین مناطق به عهده بگیرد و آمار روشن در این زمینه در دسترس همه قرار گیرد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا