انتقاد فعالان مدنی بامیان از کمتوجه مسوولان صحی جهت پیشگیری کرونا
در حالیکه تعداد مبتلایان به بیماری کوید ۱۹ در ولایت بامیان به ۳۷ تن رسیده است، فعالان مدنی این ولایت از کمتوجهی مسوولان صحی محلی و مرکزی جهت پیشگیری از روند ابتلای مردم به این بیماری شاکی اند.
این فعالان مدنی میگویند در این ولایت تنها یک شفاخانهی 20 بستر وجود دارد که هیچگونه امکانات رسیدگی برای این مریضان وجود ندارد.
اسماعیل ذکی، یکی از فعالان مدنی این ولایت در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان میگوید: «ریاست صحت عامهی بامیان منفعل ترین اداره است.»
به گفتهی آقای ذکی، این شفاخانه وضعیت بهداشتی خوبی ندارد و از لحاظ امکانات و آب و برق نیز مشکلاتی دارد.
او میگوید، چندی پیش در ولایت بامیان قرنطین اعلام شد اما پس از این که والی تبدیل شد، بازارها باز شد و وضعیت به اوضاع قبل از کرونا برگشت.
وی میافزاید، متاسفانه در ولایت بامیان توصیههای بهداشتی نیز جدی گرفته نمیشود و شفاخانهی 20 بستره، مریضان و موارد مشکوک با هم نگهداری میشوند.
به گفتهی آقای ذکی نهادهای جامعهی مدنی نامهیی سرگشاده به ریاستجمهوری فرستاد و از وی خواست تا وضعیت این ولایت توجه بیشتری کند.
ابراهیم تولا یکی دیگر از فعالان مدنی در ولایت بامیان میگوید، این که سمپلهای گرفته شده از بامیان باید به مرکز برای تشخیص فرستاده شود، مشکلی است که خطر همهگیری کرونا را بیشتر میکند.
آقای تولا میافزاید نبود کیتهای تشخیصیه در این ولایت، مردم را با مشکلات زیادی مواجه میکند و نیاز است تا حکومت توجه بیشتری به این ولایت داشته باشد.
مسوولان در ادارهی صحت عامهی بامیان اما کمبود امکانات در این ولایت را میپذیرند.
سیدعلیآقا ایوب ناصری رییس صحت عامهی ولایت بامیان میگوید، بحث کمبود امکانات در کل جهان مطرح است و بامیان نیز جزیی از کشور است.
او میافزاید، نبود امکانات تشخیصیه در این ولایت از عمده ترین چالشهایی است که بامیان با آن دست و پنجه نرم میکند.
آقای ناصری از آگاهیدهی ادارهی صحت عامه برای رعایت توصیههای بهداشتی و حفظ فاصهی اجتماعی از تلاشهای به عنوان تلاشهای این اداره جهت حفظ مردم در برابر این ویروس مهلک یاد میکند.
این در حالیست که تا کنون 37 مورد ابتلای افراد به بیماری کرونا در بامیان ثبت شده است که از این میان، ده نفر بهبود یافته و یک تن فوت کرده است.
گزارشگر: سیمین صدف