دختر مینیاتوریست در پی انعکاس توانایی‌های زنان با خلق آثاری متفاوت

در چند سال پسین زنان، در گوشه و کنار افغانستان سعی بر این دارند تا چالش‌ها و توانایی‌های خود را  به گونه‌های مختلف انعکاس دهند، فوزیه احمدی نیز می‌کوشد تا توانایی‌هایش را با خلق آثار متفاوت هنر مینیاتوری، نشان دهد. خبرگزاری بانوان افغانستان، برای معرفی و بحث پیرامون فعالیت‌های خانم احمدی با او گفت‌‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: پیشینه‌ی فعالیت تان در دنیای هنر به چه زمانی بر می‌گردد؟

پاسخ: از کودکی به هنر مینیاتوری علاقه داشتم پس از این‌که مکتب را به پایان رساندم وارد انستیتوت استاد کمال‌الدین بهزاد شدم، از آن زمان تاکنون این هنر را ادامه می‌دهم.

پرسش: چه انگیزه‌ی سبب شد که به نقاشی روی بیاورید؟

پاسخ: فقر فرهنگی موجود در جامعه وعدم آگاهی از حقوق واقعی زنان، سبب شده تا زنان از ارزش کم‌تری در جامعه برخوردار باشند و به‌همین دلیل خواستم از طریق هنرم برای افراد ارزش واقعی زنان را نشان دهم.

زنان در جامعه کنونی موجودات ضعیف و محصور شده به حساب می‌آیند، به‌همین دلیل هر شخصی باید در فکر ایجاد تغییری باشد تا بتوانیم جامعه سالم و با ارزشی داشته باشیم و به دلیل همه این‌ها خواستم تا با به وسیله‌ی برس و رنگ‌ها در قالب تصویر احساسات‌ام را تبارز دهم.

پرسش: شروع هر کاری با یک هدف همراه است، شما در دنیای هنر چه هدفی را دنبال می‌کنید؟

پاسخ: در دنیای هنر سه هدف اساسی را دنبال می‌کنم، اول: بازتاب و انعکاس توانایی‌های زنان، دوم: انعکاس واقعیت زندگی زنان و سوم بازتاب مشکلات زنان و در نهایت هدف کلی‌ام بازتاب وضعیت زنان افغانستانی و به‌ویژه توانایی زنان به وسیله‌ی هنر مینیاتوری است.

پرسش: در نقاشی‌های تان بیشتر چه چیزی را انعکاس می‌دهید؟

پاسخ: به وسیله هنر می‌خواهم توانایی‌های زنان را به نمایش بگذارم و از این طریق می‌خواهم از خودم آثار ماندگاری را به جای بگذارم.

 پرسش: چرا می‌خواهید توانایی زنان را انعکاس دهید؟

پاسخ: مدام  مشکلات زنان به گونه‌های مختلف انعکاس داده شده است و کم‌تر کسانی هستند که توانایی‌های زنان بازتاب داده‌اند به همین دلیل می‌خواهم بیشتر روی انعکاس توانایی زنان کار کنم.

پرسش: از دید شما یک هنرمند از طریق هنرش می‌تواند تغییراتی را در جامعه ایجاد کند؟

پاسخ: یک زن می‌تواند به وسیله هنر تمام مشکلات خود و هم جنسان خود را در قالب تصویر نشان دهد و این رسالت زنان هنرمند است که از این طریق برای زنان کار کنند، زیرا تاثیرگذاری یک تصویر به مراتب از لفظ و نوشته بیشتر است و در نهایت می‌تواند در وضعیت اجتماعی زنان تغییرات مثبتی را ایجاد کند.

پرسش: بازار هنر را در هرات چگونه می‌بینید؟

پرسش: متاسفانه بازار هنر در هرات رونقی ندارد با آن‌که هنر نقاشی و مینیاتوری در هرات پیشنه‌ای طولانی دارد، اما مردم کم‌تر به  آن ارزش می‌دهند به همین دلیل بازار فروش آثار هنرمندان کساد است و هنرمندان وضعیت مالی مناسبی ندارند.

پرسش: در پایان در مورد برنامه‌های آینده تان بگویید؟

پاسخ: تصمیم دارم روی آثار متفاوت کار کنم و گالری ویژه‌ای برای خودم بسازم.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام خیلی خیلی خوشحالم برات امیدوارم پله های موفقیت رو یکی یکی طی کنی دوست عزیزم

  2. سلام خیلی خیلی خوشحالم برات امیدوارم پله های موفقیت رو یکی یکی طی کنی دوست عزیزم انشاالله به زودی گالری خودت رو راه بندازی.

  3. دست مریزاد!
    بانوی فرزانه و هنرمند کلک طلایی شهر کهن تاریخ هرات( بانوی فوزیه احمدی) بدون شک یکی از بهترین ها در حوزه مطالعات فرهنگی- هنری بوده و همیشه سعی بر آن داشته، تا توانایی و توانمندی زنان را در مجموعه ای از آثار گرانسنگ اش بازتاب دهد و خلق چنین آثاری با چنین رویکرد هنری واقعا در خور ستایش است. بنده ضمن اینکه برایش آرزوی سلامتی و تندرستی دارم امیدوارم، که پله های ترقی و پیشرفت های سریع را یکی پی دیگر با موفقیت تمام بپیماید و به آرزوهای بلندش دست یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا